Το ντεμπούτο της China Telecom στο χρηματιστήριο της Σαγκάης είναι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εγγραφή για το 2021 έως τώρα

20:13 22/8/2021 - Πηγή: Fortune

Η China Telecom Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, σημείωσε άνοδο έως και 44% – το ημερήσιο όριο – πάνω από την τιμή προσφοράς των 4,53 γιουάν στο ντεμπούτο της στη χρηματιστηριακή αγορά της Σαγκάης.

Η άνοδος, η οποία σε κάποιο σημείο προκάλεσε 30λεπτη διακοπή της διαπραγμάτευσης, εδραίωσε τη χρηματιστηριακή αυτή είσοδο ως τη μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι στιγμής

το 2021, ξεπερνώντας το ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματιστηριακό ντεμπούτο της ανταγωνίστριας της TikTok, Kuaishou Technology, στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο.

Η αύξηση της τιμής της μετοχής δείχνει τον ενθουσιασμό των αγορών για την προσπάθεια της Κίνας να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα δίκτυα 5G στον κόσμο και να αξιοποιήσει την τεχνολογία υψηλών ταχυτήτων που βρίσκεται πίσω από αυτά. Η China Telecom έχει αναζητήσει πιο διαφοροποιημένα κανάλια χρηματοδότησης αφότου οι ΗΠΑ απομάκρυναν την εταιρεία και δύο άλλους κινεζικούς κολοσσούς της κινητής τηλεφωνίας από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από εκτελεστικό διάταγμα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την China Telecom θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περισσότερες εισαγωγές κινεζικών εταιρειών σε χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα ή στο Χονγκ Κονγκ, καθώς το Πεκίνο επεκτείνει την καταστολή των τοπικών εταιρειών που εισάγονται σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Η China Mobile Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο βάσει συνδρομητών, επιδιώκει επίσης μια δεύτερη εγγραφή στο χρηματιστήριο στη Σαγκάη, σχεδιάζοντας να συγκεντρώσει 56 δισεκατομμύρια γιουάν για να επενδύσει σε έργα, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων 5G. Η China Unicom Hong Kong Ltd. ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα για τον τεχνολογικό της βραχίονα.

Αν και οι τρεις εταιρείες βλέπουν ανάκαμψη στην προσθήκη συνδρομητών και στα έσοδα από χρήστες, η China Telecom αναπτύσσεται ταχύτερα, με 11,5 εκατομμύρια νέους πελάτες το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η China Mobile είχε 3,6 εκατομμύρια χρήστες και η China Unicom πρόσθεσε 4,6 εκατομμύρια χρήστες.

Σε αντίθεση με την China Mobile – η οποία κατασκευάζει δίκτυα 5G κυρίως μόνη της – η China Telecom αναπτύσσει από κοινού τις υποδομές της με την China Unicom, ασκώντας λιγότερη πίεση στον προϋπολογισμό της.

Η China Telecom θα μπορούσε επίσης να δει επιτάχυνση της αύξησης των πωλήσεων από τις δραστηριότητες επιχειρηματικής και βιομηχανικής ψηφιοποίησης, καθώς επιδιώκει να διαφοροποιηθεί, με γνώμονα την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες cloud και data center, ανέφερε η αναλύτρια του Bloomberg Intelligence, Anthea Lai, σε σημείωμά της νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα έσοδα από τη νέα εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών 5G, δραστηριοτήτων cloud και περαιτέρω έρευνας & ανάπτυξης, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η China Telecom στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

To άρθρο Το ντεμπούτο της China Telecom στο χρηματιστήριο της Σαγκάης είναι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εγγραφή για το 2021 έως τώρα δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα