Το δώρο του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Κίνας για τα γενέθλιά του δεν ήταν ούτε πανάκριβο, ούτε σπάνιο

13:18 15/6/2019 - Πηγή: Fortune

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ γιόρτασε σήμερα τα 66α γενέθλιά του συντροφιά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, που τον θεωρεί στενό φίλο του και ο οποίος του έκανε δώρο ένα… παγωτό.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας πρόβαλε εικόνες με τους δύο ηγέτες να κρατούν ποτήρια με σαμπάνια και να κάνουν προπόσεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Σι στην Ντουσάμπε, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Στην Ντουσάμπε φιλοξενείται φέτος η Διάσκεψη για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

στην Ασία (CICA).

Ο Πούτιν έδωσε στον Σι ρωσικό παγωτό –δεν διευκρινίστηκε η γεύση– ενώ ο Κινέζος πρόεδρος ανταπέδωσε χαρίζοντάς του κινεζικό τσάι. Τον ευχαρίστησε επίσης για το δώρο του, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα.

Οι αναφορές στην ιδιωτική ζωή των ηγετών είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στην Κίνα. Η ακριβής ημερομηνία γέννησης των περισσότερων δεν δημοσιοποιείται.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης φαίνονται οι δύο άνδρες να κοιτάζουν μια λευκή τούρτα, διακοσμημένη με κόκκινα και μπλε λουλούδια και με τη φράση «Καλότυχο διπλό εξάρι» γραμμένη επάνω, με κόκκινους κινεζικούς χαρακτήρες.

Δεν έγινε γνωστό αν ο Σι έφαγε κάποιο κομμάτι από την τούρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα