Θετική έκπληξη η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο παρά την έξαρση του κορωνοϊού

09:08 2/4/2020 - Πηγή: Fortune

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εισπράξεις φόρων τον Μάρτιο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Στο οικονομικό επιτελείο επικρατούσε φόβος για καθίζηση των κρατικών εισπράξεων.

Με κλειστή την αγορά, με τους πολίτες και την οικονομία σε καραντίνα, με κλειστά αεροδρόμια και σύνορα, με ανασφάλεια για τις διεθνείς επιπτώσεις σε υγεία και οικονομία, οι Έλληνες φορολογούμενοι επέδειξαν σπάνια αυτοκυριαρχία.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» αναφέρθηκε στην εικόνα των κρατικών εσόδων. «Η εικόνα που έχουμε από τα έσοδα είναι ότι οι

άνθρωποι με συνέπεια πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Στα κρατικά ταμεία μπήκαν χρήματα, δεν είχαμε καμία υστέρηση στα έσοδα».

Όπως είπε, οι πολίτες δείχνουν εξαιρετική σοβαρότητα και οι επιχειρήσεις. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. «Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συμπολίτες μου», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο, μας δίνει χρόνο να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε αυτά που θα συμβούν. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Όλοι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτό είναι παροδικό. Θα υπάρχει σημαντική ανάκαμψη το 2021» κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που δήλωσε ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική, καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους».

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό

Τι επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει και νέο -συμπληρωματικό-προϋπολογισμό, αυξάνοντας για φέτος κατά 5 δισ. ευρώ το αποθεματικό και τις κρατικές δαπάνες, για τον κορωνοϊό, που ξεπερνούν ήδη το 2,5% του ΑΕΠ και τον μέσο όρο δαπανών στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα