Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη

09:16 1/12/2021 - Πηγή: Fortune

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο νέα

μέτρα εν όψει των Χριστουγέννων, λέγοντας ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, διαφορετικά κάθε μήνα θα υπάρχει – για τον καθένα – διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας.

Ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

To άρθρο Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα