Τέλειωσε η «πυρκαγιά» στα cryptos ή έρχεται περαιτέρω πτώση; Τι λένε οι αναλυτές

12:41 21/7/2022 - Πηγή: Fortune

Με το Bitcoin και το σύνολο της αγοράς να ανακάμπτουν, ένα είναι το ερώτημα που απασχολεί τους επενδυτές: «Τέλειωσε η πυρκαγιά στα cryptos ή έχει και άλλο μέχρι να πιάσει πάτο το βαρέλι;». 

Κατ’ αρχάς, μια γρήγορη επισκόπηση στις αγορές ίσως βοηθούσε για την εξαγωγή κάποιων κρίσιμων συμπερασμάτων: 

Το Bitcoin (BTC) έχει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο 12% από την Κυριακή, ενώ το Ether (ETH), το εγγενές token του blockchain Ethereum, τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα, στο +15%.

Ωστόσο, την Τετάρτη 20 Ιουλίου το ράλι επιβραδύνθηκε κάπως, με τα οικονομικά

media να κατακλύζονται από αρνητικές ειδήσεις για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το Coindesk έκανε λόγο για νέο πάγωμα των αναλήψεων (είχε εκτιμήσει την πτώχευση των προβληματικών πλατφορμών κρυπτογράφησης Voyager Digital και Celsius). 

Αυτήν τη φορά το «πάγωμα» προήλθε από το Zipmex, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη, που φέρεται να δάνεισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην Babel Finance, μια άλλη προβληματική εταιρεία κρυπτογράφησης. Με άλλα λόγια, το domino effect συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, και η τράπεζα κρυπτονομισμάτων Vauld του Peter Thiel υπέβαλε αίτηση προστασίας από πιστωτές της Σιγκαπούρης λίγες μέρες μετά την αναστολή των αναλήψεων. Η Vauld, ο οποίος έχει ως επενδυτές την Pantera Capital και την Coinbase Ventures, οφείλει 402 εκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές.

Και όμως, το πρόσφατο ράλι της αγοράς έχει πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με το αν τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν.  

Σε αυτό το πλαίσιο, η Coindesk ανέφερε ότι μια έρευνα της Bank of America βρήκε την απαισιοδοξία των επενδυτών – στις παραδοσιακές αγορές, όχι στην κρυπτογράφηση – σε τρομερά επίπεδα.

Και αυτό μπορεί να είναι ένας δείκτης καλός για τις μετοχές, και επομένως καλό για το bitcoin, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό σε συγχρονισμό τον τελευταίο καιρό.

«Ένα παλιό ρητό της Wall Street λέει ότι όταν οι επενδυτές αισθάνονται συλλογικά χειρότερα και διατηρούν μετρητά, το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης της τιμής έχει ήδη συμβεί», έγραψε η Coindesk. Οπότε μπορεί να επίκειται νέα bull market.

Παράλληλα, ο κολοσσός του Έλον Μασκ ενημέρωσε ότι πούλησε το 75% των bitcoin που διατηρούσε, προσθέτοντας 963 εκατ. δολάρια μετρητά στον ισολογισμό της.

Δείτε τι λένε τρεις αναλυτές για τις προοπτικές του bitcoin και των cryptos:

Mark Newton, Fundstrat: Η ανάκαμψη του Bitcoin «δίνει πρόσθετη σιγουριά ότι τα χαμηλά σε αυτήν την πτώση μπορεί τελικά να έχουν παρέλθει».Alexandre Lores, Quantum Economics: Το φλέγον ερώτημα που τίθεται στο Twitter είναι το εξής: πρόκειται για μια «bull trap» ή έχουμε δει τα χειρότερα και βρισκόμαστε πλέον σε ανοδική τροχιά. Η σωστή απάντηση είναι ότι δεν έχω ιδέα, όπως και κανένας άλλος.Greg Magadini, Genesis Volatility: Πιθανότατα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το Bitcoin μεταξύ 20.000 και 27.000 δολ. Μετά εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα πτώσης. Είμαι της γνώμης ότι πολλές απώλειες έχουν προεξοφληθεί, οπότε τα χειρότερα πέρασαν.

To άρθρο Τέλειωσε η «πυρκαγιά» στα cryptos ή έρχεται περαιτέρω πτώση; Τι λένε οι αναλυτές δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα