Στο 1% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

12:51 19/8/2019 - Πηγή: Fortune

Οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Τον Ιούνιο η ετήσια αύξηση ήταν 1,3% ενώ έναν χρόνο πριν ήταν 2,2%.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 1,4% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, κατεβάζοντας επίσης ταχύτητα από το 1,6% του Ιουνίου. Έναν χρόνο πριν ήταν 2,2%.

Τα πιο χαμηλά ποσοστά ήταν στην Πορτογαλία (-0,7%), την Κύπρο (0,1%) και την Ιταλία (0,3%). Τα πιο υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,1%), την Ουγγαρία (3,3%), τη Λετονία και τη Σλοβακία(3%).

Μίλερ: Η ΕΚΤ ίσως πρέπει να λάβει περαιτέρω δράση τον Σεπτέμβριο

«Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης, που ανήλθε σε μόλις 1% τον Ιούλιο, είναι πολύ χαμηλός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο νέα νομισματική στήριξη, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας», Μάντις Μίλερ.

«Ο πληθωρισμός είναι μακριά από τον στόχο μας που είναι σχεδόν 2%», ανέφερε ο Μίλερ, προσθέτοντας: «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συζητήσει για αυτό στη συνεδρίαση του στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα