Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

11:03 16/1/2020 - Πηγή: Fortune

Στις 22 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησής του για νέο ΠτΔ είναι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο δρόμος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανοίγει μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Η πρώτη ψηφοφορία

θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και για την εκλογή Προέδρου χρειάζεται θετική ψήφος από 200 βουλευτές. Η δεύτερη ψηφοφορία ορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στην πρώτη ψηφοφορία. Η τρίτη ψηφοφορία, αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί, θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου. Εκεί απαιτούνται 180 ψήφοι. Η τέταρτη ψηφοφορία με εκλογή με 151 ψήφους θα πραγματοποιηθεί -αν χρειαστεί- στις 7 Φεβρουαρίου και η πέμπτη και τελευταία, κατά την οποία Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Το Σύνταγμα προβλέπει έως πέντε ψηφοφορίες. Στις δυο πρώτες χρειάζονται 200 ψήφοι, στην τρίτη 180, στην τέταρτη 151 και στην τελευταία απλή πλειοψηφία.

Λόγω της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο μετατίθεται στις 23- 24 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμη: Τα επόμενα βήματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα