Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

12:20 6/5/2020 - Πηγή: Fortune

Προβάδισμα 16 μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών κοινής γνώμης PRORATA που διενεργήθηκε το διάστημα 24-29 Απριλίου 2020 σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

24% και έπονται: το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 4% απαντά «άλλο κόμμα» και το 13% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει/θα επιλέξει άκυρο/λευκό ή δεν θα ψηφίσει.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ως προς τη συμπάθειά στους πολιτικούς, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος. Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% οι εξέδρες των γηπέδων για παρακολούθηση αγώνων, το 37% τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα