Σε νοσοκομείο στο Βερολίνο νοσηλεύεται πλέον ο Αλεξέι Ναβάνλι

12:12 22/8/2020 - Πηγή: Fortune

Το αεροπλάνο- ασθενοφόρο  που μεταφέρει τον Ρώσο ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων.

Οι Γερμανοί γιατροί είχαν πετάξει στην πόλη Σιβηρική Ομσκ την Παρασκευή για να παραλάβουν τον Ναβάλνι από το τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από την Πέμπτη, σε κωματώδη κατάσταση.

Αρχικά οι θεράποντες ιατροί αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αεροδιακομιδή του Ρώσου πολιτικού και ακτιβιστή, γνωστού για την σφοδρή πολυετή κριτική του στο Καθεστώς Πούτιν.

Χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες διεθνείς

εκκλήσεις προς τη Ρωσία και η σύζυγος του Ναβάλνι να υποβάλλει η ίδια αίτημα μεταφοράς του συζύγου της στη Γερμανία, στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να επιτραπεί η διακομιδή του, η οποία έγινε το Σάββατο το πρωί.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Twitter ότι το αεροπλάνο είχε πετάξει στο Βερολίνο. «Αναχώρησε νωρίς το Σάββατο πρωί, ώρα Ρωσίας. Είπε ότι «ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του Αλεξέι μόλις ξεκινά».

Алексея подняли на медицинский борт. Юля с ним pic.twitter.com/nCw5UsalG8

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) August 22, 2020

Μετά την μεταφορά του στο Βερολίνο, ο ακτιβιστής Γιάκα Μπίζιλτς δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «η κατάσταση του Ναβάλνι ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση».

Ο Ναβάλνι βρίσκεται ήδη σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στη πρωτεύουσα της Γερμανίας όπου οι θεράποντες ιατροί θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον επαναφέρουν από την κωματώδη κατάσταση στην οποία παραμένει για περισσότερες από 48 ώρες και ταυτόχρονα να διαπιστώσουν αν η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του οφείλεται σε τοξική δηλητηρίαση από ουσία που πέρασε στον οργανισμό του, ενδεχομένως από ένα φλιτζάνι τσάι που ήπιε κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία, την περασμένη Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα