Πώς πλένουμε σωστά και εύκολα την υφασμάτινη μάσκα

13:01 6/5/2020 - Πηγή: Fortune

Μετά από σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας. Ωστόσο, πλέον μπορούμε να βγαίνουμε έξω, με την προϋπόθεση να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα στους κλειστούς χώρους, ώστε να αποτρέψουμε τη διασπορά του ιού.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά

κέντρα. Επιπλέον, όσοι εργάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Πώς θα πλύνετε την υφασμάτινη μάσκα σας

Η υφασμάτινη μάσκα φαίνεται μια πρακτική επιλογή, μιας και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, το πλύσιμό της θέλει προσοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια και να γίνει αποτελεσματικά η απολύμανσή της.

Αρχικά, πρέπει να πλένετε την υφασμάτινη μάσκα κάθε φορά που τη φοράτε. Αν δεν μπορείτε να την πλύνετε μόλις μπείτε σπίτι, κλείστε τη σε μία πλαστική σακούλα, αφαιρώντας τη με προσοχή και πλένοντας στη συνέχεια τα χέρια σας.

Προκειμένου να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη μάσκα σας, μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία ή να την πλύνετε με απορρυπαντικό στο χέρι και στη συνέχεια να την αφήσετε για περίπου πέντε λεπτά σε νερό που βράζει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό μετά το πλύσιμο της μάσκας, να απολυμάνετε τα χέρια σας, τον νιπτήρα και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσατε.

Keywords
Τυχαία Θέματα