Πώς με μια ανάρτησή της η Κιμ Καρντάσιαν γκρέμισε τη μετοχή του Facebook

12:43 16/9/2020 - Πηγή: Fortune

Το πέταγμα μιας πεταλούδας μπορεί να προκαλέσει τυφώνα στην άλλη πλευρά του πλανήτη λένε. Ένα tweet της Κιμ Καρντάσιαν γκρέμισε μια μετοχή- στυλοβάτη του αμερικανικού χρηματιστηρίου, στην ίδια πλευρά του πλανήτη. Το πάγωμα των λογαριασμών της στο Facebook και στο Instagram

αποφάσισε η Κιμ Καρτνάσιαν Γουέστ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η σταρ των social media μαζί με άλλες διασημότητες, να σταματήσει η διάδοση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η παραπληροφόρηση που διαμοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές μας και υπονομεύει τη δημοκρατία μας», έγραψε η Κιμ Καρνάσιαν Γουέστ σε tweet, καθώς συμμετέχει στην εκστρατεία «Stop Hate for Profit», η οποία πιέζει το Facebook να αφαιρέσει τη ρητορική μίσους.

I love that I can connect directly with you through Instagram and Facebook, but I can’t sit by and stay silent while these platforms continue to allow the spreading of hate, propaganda and misinformation – created by groups to sow division and split America apart pic.twitter.com/XkxzABn7qw

Kim Kardashian West (@KimKardashian) September 15, 2020

Αυτό έγραψε η Κιμ, και η μετοχή του Facebook έχασε τα στηρίγματά της:

Η εκστρατεία, που ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στο 2020, έχει βρει την υποστήριξη δεκάδων μεγάλων εταιρειών, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε διαφημιστικό μποϊκοτάζ στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Καρντάσιαν τηλεοπτική σταρ σε εκπομπές ριάλιτι, έχει αναδειχθεί μία ισχυρή δύναμη σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνικής αλλαγή του τελευταίους μήνες, θέτοντας το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στα εκατομμύρια των οπαδών της και ασκώντας πίεση στον Λευκό Οίκο για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Με 188 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, έχει έναν από τους 10 πιο δημοφιλείς λογαριασμούς παγκοσμίως, ενώ το πάγωμα του λογαριασμού τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook σημαίνει απώλειες στα διαφημιστικά έσοδα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όπως έκανε γνωστό η Καρντάσιαν θα παγώσει τους λογαριασμούς της από σήμερα.

Το Facebook έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη περισσότερων εργαλείων για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα