Παναγία των Παρισίων: Συγκεντρώθηκαν ήδη δωρεές ύψους ενός δισ. ευρώ

16:22 17/4/2019 - Πηγή: Fortune

«Πάνω από 800 εκατ. ευρώ έχει ήδη κατοχυρωθεί για την ανακατασκευή του καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων», σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού, Φρανκ Ριστέρ. «Αξίζει να σημειωθεί πως ο φυσιολογικός ετήσιος προϋπολογισμός για την αποκατάσταση εθνικών μνημείων είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η άμεση προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί ο θόλος της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος έχει μια μεγάλη τρύπα στη μέση, αφότου κατέρρευσε το καμπαναριό κατά

τη διάρκεια της πυρκαγιάς που εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο France2, ο Φρανκ Ριστέρ. «Άλλα βήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα είναι η απομάκρυνση των λιωμένων αγαλμάτων που βαραίνουν εύθραυστα κομμάτια της εξωτερικής δομής του ναού», συμπλήρωσε.

«Δωρεές μπορούν να γίνουν μέσω του http://www.rebatirnotredamedeparis.fr, το οποίο διαθέτει συνδέσμους για τέσσερις εγκεκριμένους οργανισμούς», δήλωσε ο Φρανκ Ριστέρ. Πλούσιοι άνθρωποι και εταιρείες έχουν ήδη δεσμευτεί να παραχωρήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το εν λόγω πρότζεκτ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε το βράδυ της Τρίτης ότι ο καθεδρικός θα ανακατασκευαστεί μέσα σε πέντε χρόνια. «Είναι μια ωραία φιλοδοξία», δήλωσε ο Φρανκ Ριστέρ. «Θα κινητοποιήσουμε όλη μας την τεχνογνωσία, όλες τις δωρεές», συνέχισε. Τέλος, υποστήριξε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσει κανείς για το πώς ο καθεδρικός θα ανακατασκευαστεί και με ποια υλικά και τεχνικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα