Όλα όσα ξεχώρισαν στη φετινή γιορτή των βιντεοπαιχνιδιών “E3”

17:18 17/6/2021 - Πηγή: Fortune

του Chris Morris

Η E3, η ετήσια εμπορική έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, είναι συνήθως μια θορυβώδης εκδήλωση που συναρπάζει τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους ανθρώπους που παρακολουθούν από το σπίτι, προσφέροντας έναν κατακλυσμό ειδήσεων γύρω από τα παιχνίδια.

Η φετινή εικονική συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε την Τρίτη ήταν πιο μετριοπαθής, αλλά υπήρχαν και πάλι κάποιες αξιοσημείωτες στιγμές. Αν και η έκθεση χαρακτηρίστηκε από την απουσία μεγάλων εταιρειών όπως η Sony, η Electronic

Arts και η Konami, οι ανακοινώσεις ενθουσίασαν τους παίκτες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ιδού τα σημαντικότερα συμπεράσματα, τάσεις και παρατηρήσεις από την έκθεση:

Η Microsoft πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων οκτώ ετών στη σκιά της Sony. Η κονσόλα PlayStation 4 της Sony ξεπέρασε σε πωλήσεις το Xbox One της Microsoft, και το PlayStation 5 είχε μεγαλύτερη πέραση στην ποπ κουλτούρα από το Xbox Series X. Αλλά ο Phil Spencer, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft, και η ομάδα του παίζουν …μπάλα μακροπρόθεσμα – και φέτος έκαναν μια ισχυρή προσπάθεια να προσελκύσουν τους παίκτες στη Microsoft.

Το Xbox Showcase της εταιρείας περιελάμβανε ένα μπαράζ νέων παιχνιδιών blockbuster, από το Halo Infinite μέχρι το Starfield και το Forza Horizon 5. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους τίτλους θα μπορούσε να προκαλέσει ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ των παικτών όλη την εβδομάδα, αλλά πέρα από την απλή παρουσίαση μεγάλων παιχνιδιών, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ενισχύει το Game Pass. Η συνδρομητική υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε πάνω από 100 τίτλους με 10 έως 15 δολάρια μηνιαίως. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα προκαλέσει αύξηση των εγγραφών καθώς υπάρχει προστιθέμενη αξία στη συνδρομή αυτή.

Η Microsoft δεν ήταν ο μόνος εκδότης κονσόλας που τράβηξε την προσοχή. Η Nintendo αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με αρκετούς αναμενόμενους τίτλους παιχνιδιών. Το Metroid Dread, ένα παιχνίδι του οποίου το όνομα διέρρευσε πριν από 15 ολόκληρα χρόνια και θεωρήθηκε μύθος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά – και θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, τη συνέχεια του επιτυχημένου τίτλου για το Switch, το οποίο δεν έχει δει κανείς από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια. (Οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι «στοχεύουν» σε κυκλοφορία το 2022.) Προσθέστε και τις αναβαθμισμένες προσαρμογές αγαπημένων παιχνιδιών όπως το Advance Wars και το WarioWare, και το πιθανότερο είναι ότι το Switch θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής του Xbox και του PlayStation.

Πολλά από τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν πριν από το 2022. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για την E3 – είναι το σημείο εκκίνησης του κλάδου για τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως, τα παιχνίδια που έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα – Starfield, Breath of the Wild 2, The Outer Worlds 2, S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chernobyl – είναι εν δυνάμει blockbusters. Αυτά είναι καλά νέα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που άρχισαν να παίζουν παιχνίδια τον τελευταίο χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Φημολογείτο ότι η Nintendo θα ανακοίνωνε ένα ανανεωμένο σύστημα παιχνιδιών Switch, αλλά τελικά αυτή η φήμη δεν αποδείχθηκε αληθινή – και δεν έχει και τόση σημασία. Παρουσιάστηκαν αρκετοί μεγάλοι τίτλοι που ακόμη και το κοινό των παιχνιδιών, του οποίου η ιδιοτροπία είναι γνωστή, δεν φάνηκε να ενοχλείται. Η Nintendo μπορεί κάλλιστα να εργάζεται πάνω σε ένα νέο Switch για να διατηρήσει τη δυναμική της επιτυχημένης πλατφόρμας της, αλλά αν είναι έτσι, μπορεί να ανακοινώσει το ντεμπούτο της συσκευής πιο κοντά προς στην περίοδο των εορτών ή ακόμα και του χρόνου.

Η φετινή E3 είχε μερικές καταπληκτικές ανακοινώσεις, αλλά σίγουρα δεν είχε την ίδια γνωστή αίσθηση και …θέρμη. Δεδομένου του σχεδιασμού που γίνεται στην έκθεση και της αβεβαιότητας του κόσμου, η εικονική εκδοχή ήταν η μόνη επιλογή για το 2021, αλλά η αναμενόμενη επιστροφή του πλήθους την επόμενη χρονιά θα είναι ευπρόσδεκτη. Τα βιντεοπαιχνίδια, άλλωστε, ήταν πάντα ένα κοινωνικό μέσο. Σίγουρα, υπάρχουν λειτουργίες single-player, αλλά οι καλύτερες στιγμές έρχονται όταν είσαι με άλλους. Τις πρώτες μέρες, αυτό γινόταν στον καναπέ με έναν φίλο. Πιο πρόσφατα, γινόταν στο διαδίκτυο, τόσο με συναδέλφους όσο και με αγνώστους.

Η E3 δεν διαφέρει ως προς αυτό. Είναι μια έκθεση που ζει από την ανθρώπινη επαφή. Και ελπίζουμε ότι η E3 του 2022 θα πάρει τα καλύτερα στοιχεία από τη φετινή χρονιά και τις προηγούμενες διοργανώσεις για να δημιουργήσει ένα υβριδικό γεγονός που θα απευθύνεται στους απανταχού gamers.

To άρθρο Όλα όσα ξεχώρισαν στη φετινή γιορτή των βιντεοπαιχνιδιών “E3” δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα