Ο συνιδρυτής του Reddit παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο και ζητά να αντικατασταθεί από μέλος της μαύρης κοινότητας

20:22 9/6/2020 - Πηγή: Fortune

Ο Alexis Ohanian, συνιδρυτής του διαδικτυακού τόπου Reddit, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την Παρασκευή και κάλεσε την εταιρεία να τον αντικαταστήσει με έναν μαύρο υποψήφιο.

Το Reddit, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους στον κόσμο, αποτελεί εδώ και καιρό πηγή αντιπαραθέσεων. Ο Ohanian έχει μια μακρά σχέση με την εταιρεία. Παραιτήθηκε από την καθημερινή ενασχόληση με το Reddit το 2018, αλλά

παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο.

«Πιστεύω ότι η παραίτηση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια πράξη ηγεσίας από ανθρώπους που έχουν την εξουσία αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter. «Σε όλους όσοι αγωνίζονται για να θεραπεύσουν το πληγωμένο έθνος μας, λέω: μην σταματάτε».

Σε ένα βίντεο, είπε: «Το λέω αυτό ως πατέρας που πρέπει να μπορεί να απαντήσει στη μαύρη κόρη του όταν τον ρωτάει, ‘Τι έκανες;’. Έτσι, παραιτήθηκα από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Reddit. Τους παρότρυνα να με αντικαταστήσουν με έναν μαύρο υποψήφιο και θα χρησιμοποιήσω τα μελλοντικά κέρδη από τη μετοχή του Reddit για να υπηρετήσω την κοινότητα των μαύρων, κυρίως για να περιορίσουμε το φυλετικό μίσος».

Ο Ohanian έχει μια 2χρονη κόρη με τη σύζυγό του, την πρωταθλήτρια του τένις Serena Williams.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων του Ohanian, Initialized Capital, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Ohanian είπε επίσης ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Know Your Rights Camp, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από τον Colin Kaepernick, το αστέρι του NFL που έχει αποκλειστεί από το πρωτάθλημα εξαιτίας της ειρηνικής διαμαρτυρίας του για τα δικαιώματα των μαύρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα