Ο πρίγκιπας Χάρι φέρνει κοντά παγκόσμιους γίγαντες του τουρισμού για το καλό του πλανήτη

16:29 3/9/2019 - Πηγή: Fortune

Ο πρίγκιπας Χάρι θα ηγηθεί μιας παγκόσμιας βιώσιμης ταξιδιωτικής πρωτοβουλίας για να φέρει εταιρείες, καταναλωτές και κοινότητες μαζί, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα στο Άμστερνταμ.

Η πρωτοβουλία, που λέγεται «Travelyst» βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τρία χρόνια, όπως αναφέρει το Kensington Palace. Ο δούκας ξεκίνησε τις συνομιλίες με τον τουριστικό κλάδο το 2017, και η πρώτη επίσημη συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο με μια ομάδα ταξιδιωτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι: Booking.com,

Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor και Visa, με την ελπίδα να γίνει ο τουριστικός κλάδος πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνος.

«Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει περιβαλλοντικές προκλήσεις άνευ προηγουμένου έκτασης και κλίμακας», δήλωσε σήμερα ο δούκας. «Από αποψίλωση των δασών και απώλεια βιοποικιλότητας μέχρι πλαστικά στους ωκεανούς και λαθροθηρία, τα προβλήματα μπορεί μερικές φορές να φαίνονται πολύ μεγάλα για να διορθωθούν. Αυτά τα προβλήματα προκλήθηκαν από τον άνθρωπο και πολλές φορές χρειάζονται μια μεγάλη συστημική αλλαγή για να έχουν ένα αρκετά ισχυρό αντίκτυπο».

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Χάρι. «Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού».

The Duke of Sussex is in Amsterdam to launch a new sustainable travel initiative with @bookingcom @Skyscanner @TripAdvisor and @Visa. It aims to help the travel industry “better protect tourist destinations and the communities that depend on them”. pic.twitter.com/byyKF7bdlH

— Lizzie Robinson (@LizzieITV) September 3, 2019

Η Travelyst έρχεται σε μια εποχή όταν οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες κρουαζιέρων, όπως και εταιρείες εστιατορίων και ξενοδοχείων, προσπαθούν να βρουν πώς θα κάνουν τον κλάδο λιγότερο καταστροφικό για το περιβάλλον. Έρχεται επίσης εβδομάδες αφότου ο δούκας και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, δέχθηκαν σφοδρή κριτική για τα ταξίδια που έκαναν με ιδιωτικά τζετ, τα οποία έχουν μεγαλύτερη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα εμπορικά αεροπλάνα. Ο δούκας ταξίδεψε με εμπορικό αεροπλάνο στο Άμστερνταμ.

Η κοινοπραξία στοχεύει να ενημερώσει τον κόσμο για το οικολογικό ταξίδι, τον υπερτουρισμό και να τους βοηθήσει να καταλάβουν το αν τα ταξίδια τους βοηθούν ή επιβαρύνουν τον πλανήτη, και ποιος επωφελείται από τα χρήματα που ξοδεύονται στο κάθε ταξίδι.

Πέρυσι οι 1,4 δισεκατομμύριο διεθνείς μετακινήσεις για τουρισμό και ταξίδια απέφεραν 8,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την ώρα που οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο το ταξίδι τους να έχει μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνα των ταξιδιωτών του Booking.com, το 71% θεωρεί ότι οι ταξιδιωτικές εταιρίες πρέπει να προσφέρουν πιο αειφόρες επιλογές ταξιδιών και το 68% τονίζει ότι είναι σημαντικό τα χρήματα που δαπανούν να επιστρέφουν στις τοπικές κοινότητες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα επικεντρωθεί η Travelyst όπως επίσης και την πορεία δράσης της τους επόμενους μήνες. Τουλάχιστον, σε  πρώτη φάση ο πρίγκιπας Χάρι κατάφερε να κάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο του τουρισμού να συνεργαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα