Ο Έλον Μασκ θα ξεπεράσει σε πλούτο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο δισεκατομμυριούχος βγήκε θετικός στον Covid-19, η εταιρεία πυραύλων του έστειλε τέσσερις αστροναύτες στο διάστημα, και τη Δευτέρα η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc. ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να εισαχθεί στον δείκτη S&P 500.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη ίσως δώσει τεράστια ώθηση στην περιουσία του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο 49χρονος Μασκ πρόκειται να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αφού η περιουσία του πρώτου ανέβηκε ραγδαία χάρη στη διαπραγμάτευση της μετοχής της Tesla.

Η Tesla, της οποίας η μετοχή έκλεισε στα 408,09 δολάρια, σκαρφάλωσε κατά 15% τη Δευτέρα. Στο pre-market trading στη Νέα Υόρκη, η μετοχή διαπραγματευόταν περίπου στα 460 δολάρια, ωθώντας την περιουσία του Μασκ στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του πλούτου του κατά 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, από την αρχή του έτους ο Έλον Μασκ έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση ως προς την περιουσία του, μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων και φημών, η Tesla θα εισαχθεί στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη νέα εισδοχή στην ιστορία του δείκτη.

Το Σάββατο, ο Μασκ «τιτίβισε» ότι «το πιθανότερο είναι» ότι έχει κορονοϊό και ότι εμφανίζει συμπτώματα «ενός μέτριου κρυολογήματος». Την Κυριακή, ανήρτησε tweet που έλεγε ότι δεν είχε καθόλου συμπτώματα.

Την ίδια μέρα, τέσσερις αστροναύτες εκτοξεύθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα σε διαστημόπλοιο που κατασκεύασε η Space Exploration Technologies Corp., εταιρεία που ανήκει στον Μασκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα