Οι άσχημες επιδόσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδήγησαν σε αποχώρηση τον CEO της BMW

14:39 5/7/2019 - Πηγή: Fortune

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harald Krüger, δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία, βάζοντας τον γερμανό κατασκευαστή αυτοκινήτων σε περίοδο διαδοχής, καθώς παλεύει να ανταποκριθεί στην πτώση των κερδών και την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας θα συζητήσει διάδοχο κατά την συνεδρίαση του στις 18 Ιουλίου.

Ο κ. Krüger βρίσκονταν στο τιμόνι της BMW από το 2015 και, ενώ έχει επιβλέψει την ανάπτυξη των αμερικανικών και κινεζικών δραστηριοτήτων

του ομίλου, και επίσης τεράστια λανσαρίσματα μοντέλων και ρεκόρ πωλήσεων, έχει δεχθεί μεγάλες πιέσεις για επιβράδυνση της καλής αρχής της εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τον περασμένο μήνα, η BMW προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους σκεπτικιστές προωθώντας τα νέα της σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, επιταχύνοντας την εισαγωγή 25 ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων από το 2025 έως το 2023 και προσθέτοντας περισσότερα μοντέλα μπαταριών στη σειρά οχημάτων της.

Ο κ. Krüger δήλωσε: “Ο όμιλος BMW Group είναι το επαγγελματικό μου σπίτι για περισσότερα από 27 χρόνια. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο, και περισσότερα από τέσσερα ως Διευθύνων Σύμβουλος, θα ήθελα να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προσπάθειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα