Νέο πλήγμα για το Facebook: Η Starbucks προστίθεται στη λίστα των κολοσσών που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους

15:27 29/6/2020 - Πηγή: Fortune

Η Starbucks είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που δήλωσε ότι θα παύσει τις διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα, συμμετέχοντας σε μια καμπάνια οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων που ζητούσε οι εταιρείες να μποϋκοτάρουν το Facebook, λέγοντας ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να περιορίσει το ρατσιστικό και βίαιο περιεχόμενο στις πλατφόρμες του.

Η Starbucks δήλωσε την Κυριακή ότι οι δράσεις της δεν συγκαταλέγονται στην καμπάνια «#StopHateforProfit», αλλά ότι παύει τις διαφημίσεις της στα κοινωνικά δίκτυα ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και τους συνεργάτες της στα μέσα σχετικά με το πώς να σταματήσει τη διαδικτυακή ρητορική μίσους.

Η ανακοίνωση της αλυσίδας καφέ ακολουθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις από τη Unilever, τον ευρωπαϊκό κολοσσό πίσω από το παγωτό Ben & Jerry’s και το σαπούνι Dove, την Coca-Cola, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon, τις εταιρείες Patagonia, Eddie Bauer και REI, την κινηματογραφική εταιρεία Magnolia Pictures, την εταιρεία κατασκευής τζιν Levi’s και δεκάδες μικρότερες εταιρείες. Μερικές από τις εταιρείες θα παύσουν τις διαφημίσεις τους μόνο στο Facebook, ενώ άλλες θα απέχουν από τη διαφήμισή τους γενικότερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε απάντηση στις εταιρείες που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους, στέλεχος του Facebook, η Carolyn Everson, δήλωσε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει δεσμευτεί να αποβάλει το περιεχόμενο μίσους από τις υπηρεσίες της. «Οι συζητήσεις μας με τους εμπόρους και τις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων αφορούν τον τρόπο με τον οποίο όλοι μαζί μπορούμε να αποτελέσουμε μια δύναμη για το καλό», δήλωσε η Everson, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου του Facebook.

Η χρηματιστηριακή αξία του Facebook έπεσε την προηγούμενη Παρασκευή πάνω από 8%, ή κατά περίπου 50 δισ. δολάρια, καθώς περισσότερες εταιρείες δήλωσαν ότι θα παύσουν τις διαφημίσεις. Η μετοχή του Twitter επίσης έπεσε πάνω από 7% την Παρασκευή.

Η Sarah Personette, αντιπρόεδρος του τμήματος των λύσεων για παγκόσμιους πελάτες στο Twitter δήλωσε την Παρασκευή ότι «η αποστολή (της εταιρείας) είναι να υπηρετεί τον δημόσιο διάλογο και να διασφαλίζει ότι το Twitter είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν, να αναζητήσουν και να λάβουν γνήσια και έγκυρη πληροφόρηση, και να εκφραστούν ελεύθερα και με ασφάλεια». Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα πως το Twitter «σέβεται τις αποφάσεις των συνεργατών μας και θα συνεχίσει να εργάζεται και να επικοινωνεί στενά μαζί τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο Χάρι και η Μέγκαν υποστηρίζουν και αυτοί την καμπάνια

Ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού φέρεται ότι επιβεβαίωσε τα νέα στο Harper’s Bazaar ότι δηλαδή το ζεύγος υποστηρίζει την καμπάνια «#StopHateforProfit». «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ στηρίζουν το κίνημα και προσπαθούν να ενθαρρύνουν CEO εταιρειών να υποστηρίξουν με αλληλεγγύη τον συνασπισμό των οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση. Τα νέα έρχονται μετά από την ομιλία της Μέγκαν Μαρκλ υπέρ του κινήματος «Black Lives Matter».

Keywords
Τυχαία Θέματα