Νέες υποσχέσεις Τραμπ ενόψει εκλογών: Θα σταματήσω την εξάρτηση των ΗΠΑ από την Κίνα

09:59 8/9/2020 - Πηγή: Fortune

Να περιορίσει την οικονομική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα σκοπεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος δήλωσε, τοποθετώντας τον εαυτό του σε αντίθετη θέση από τον Τζο Μπάιντεν, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλησε να τιμωρήσει τις αμερικανικές εταιρείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό και να απαγορεύσει σε όσους κάνουν επιχειρήσεις στην Κίνα από το να κλείνουν ομοσπονδιακές δουλειές.

«Θα

κατασκευάσουμε τις κρίσιμες προμήθειες παραγωγής μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προχωρήσουμε σε φορολογικές εκπτώσεις “made in America” και θα επιβάλουμε δασμούς σε εταιρείες που εγκαταλείπουν την Αμερική για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Κίνα και άλλες χώρες», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αν δεν μπορούν να τα φτιάξουν εδώ, αφήστε τους να πληρώσουν μεγάλο φόρο για να τα φτιάξουν κάπου αλλού και να τα στείλουν στη χώρα μας», είπε για τις αμερικανικές εταιρείες. «Θα απαγορεύσουμε τις ομοσπονδιακές συμβάσεις σε  εταιρείες που δουλεύουν με εξωτερικούς συνεργάτες στην Κίνα και θα καταστήσουμε την Κίνα υπεύθυνη για το ότι άφησε στον ιό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

«Είτε θα αποσυνδεθούμε είτε θα επιβάλουμε τεράστιους δασμούς στην Κίνα, κάτι που ήδη έχω κάνει. Θα σταματήσουμε την εξάρτησή μας από την Κίνα, επειδή δεν μπορούμε να βασιστούμε στην Κίνα και δεν θέλω να χτίζουν στρατό, όπως ήδη κάνουν, και να χρησιμοποιούν τα χρήματά μας για να τον χτίσουν», πρόσθεσε.

Δεν είπε πότε θα εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές, αλλά τις τοποθέτησε ως κινήσεις μίας δεύτερης θητείας.

«Εάν κερδίσει ο Μπάιντεν, κερδίζει η Κίνα, επειδή στην Κίνα θα ανήκει η χώρα μας. Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία μας. Υπό την κυβέρνησή μου θα κάνουμε την Αμερική υπερδύναμη του κόσμου όσον αφορά την παραγωγή και θα σταματήσουμε την εξάρτησή μας από την Κίνα για πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα