Μια κατ’ οίκον θεραπεία για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη έως το τέλος του 2021

20:12 8/5/2021 - Πηγή: Fortune

Ακόμα και με πολύ αποτελεσματικά εμβόλια, εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι την ημέρα διαγιγνώσκονται με την ασθένεια, με βάση τον μέσο όρο επτά ημερών των δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν διστακτικοί σχετικά με το εμβόλιο, και περιστασιακές λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Εντωμεταξύ, ορισμένες χώρες δεν έχουν αρκετές δόσεις εμβολίου. Ο COVID-19 είναι

πιθανό να μείνει μαζί μας – τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Οι παρασκευαστές φαρμάκων και οι ειδικοί της δημόσιας υγείας λένε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια εύχρηστη θεραπεία για τον COVID-19. Ένα χάπι παρόμοιο με το Tamiflu – ένα αντιιικό για την εποχική γρίπη – θα μπορούσε να αποτρέψει τα άτομα με συμπτώματα να χειροτερέψουν  και να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Έχει αποδειχθεί ότι τα φάρμακα με αντισώματα κάνουν ακριβώς αυτό, αλλά αυτά τα φάρμακα πρέπει να χορηγούνται ενδοφλέβια, καθιστώντας δύσκολο το εγχείρημα να αναπτυχθούν γρήγορα σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Ένα χάπι θα ήταν πολύ πιο βολικό.

«Αν δεν μπορούμε να πείσουμε αρκετά άτομα να συμφωνήσουν με τον εμβολιασμό, θα χρειαστεί μια δεύτερη προσέγγιση και τα αντιιικά με λήψη από το στόμα μπορούν να μας το προσφέρουν αυτό», λέει ο Richard Plemper, μοριακός ιολόγος και βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Ένα αντιικό χάπι για τον COVID-19 θα λειτουργούσε παρόμοια με τα αντιβιοτικά. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφούσε ένα πακέτο χαπιών και θα παίρνατε ένα ή δύο την ημέρα για πέντε έως επτά ημέρες ενώ θα παραμένατε στο σπίτι. Η ελπίδα είναι ότι ένα χάπι θα ανακουφίσει τα συμπτώματα και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αναρρώσουν από τον ιό πιο γρήγορα. Όταν το Tamiflu λαμβάνεται εντός 48 ωρών, επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης κατά μία ημέρα.

Η αναζήτηση για ένα χάπι θεραπείας του κορονοϊού έχει μείνει πίσω λόγω της ταχείας ανάπτυξης των εμβολίων, εν μέρει επειδή η έρευνα για αντιιικά φάρμακα δεν έχει λάβει την ίδια χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όπως η έρευνα για τα εμβόλια κατά του COVID-19.

Ορισμένα πειραματικά χάπια βρίσκονται τώρα σε κλινικές δοκιμές και τους επόμενους μήνες θα φανεί εάν κάποιο από αυτά είναι αποτελεσματικό. Οι εταιρείες αναμένεται να δημοσιεύσουν περισσότερα δεδομένα σύντομα.

To άρθρο Μια κατ’ οίκον θεραπεία για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη έως το τέλος του 2021 δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα