Μέχρι πότε παρατείνεται το μέτρο της τηλεργασίας- Ποιους αφορά

09:13 5/10/2020 - Πηγή: Fortune

Σε εφιάλτη εξελίσσεται ο κορωνοϊός στην Αττική, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς σε καθημερινή βάση, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για το λεκανοπέδιο.

Έτσι, από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά η νέα δέσμη έκτακτων μέτρων στην Αττική λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού κάτι που προβλέπει την παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Την ίδια στιγμή, ισχύει και κυλιόμενο ωράριο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σκοπός της διάταξης είναι η αποσυμφόρηση των εργασιακών

χωρών αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο.

Η τηλεργασία

Έως 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των μισθωτών που μπορούν να εργαστούν από απόσταση αφορά αποκλειστικά και μόνο στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την υποχρεωτική τηλεργασία εξαιρούνται τα σχολεία και γενικώς οι εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας, τα νοσοκομεία και γενικώς οι δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, οι φαρμακαποθήκες, οι επιχειρήσεις υπεραγορών τροφίμων και οι ταχυμεταφορές.

Αναλυτικότερα, παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου:

η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς καιη εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα