Μάγδα Φύσσα σε εισαγγελέα: «Σήμερα μαχαιρώσατε ξανά τον Παύλο; Απαντήστε μου»

Αντωνία Ξυνού

Σε μία παρέμβαση για τα όσα άκουσε κατά την ακροαματική διαδικασία προχώρησε η Μάγδα Φύσσα μέσα στη δικαστική αίθουσα στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή μόνο του Γ. Ρουπακιά και την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε την οργή της.

Δευτερόλεπτα αφού αποφασίστηκε η ολιγόλεπτη διακοπή της εισαγγελικής

πρότασης, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και απευθύνθηκε στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου:

«Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Σήμερα στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει….».

Το δικαστήριο αποχώρησε χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση, ενώ νωρίτερα η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν τυχαίο περιστατικό, χωρίς σχεδιασμό.

Η Μάγδα Φύσσα ακούγοντας νωρίτερα την πρόταση της εισαγγελέα, ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;»

Η πρόταση της εισαγγελέα

Μία πρωτοβουλία του Γιώργου Ρουπακιά, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός, δίχως εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για μια «τυχαία συνάντηση» στην καφετέρια «Κοράλλι», επισημαίνοντας πως δεν προέκυψε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα, ζήτησε την ενοχή του Γ. Ρουπακιά, αφού «δίχως καμία αμφιβολία διέπραξε ανθρωποκτονία», ωστόσο ζήτησε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων για συνέργεια στη δολοφονία, υποστηρίζοντας πως «εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε σχεδιασμός».

«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία και δόθηκε εντολή για αυτή. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες από τον Ιω. Λαγό προς άλλους κατηγορούμενους δεν προκύπτει κάτι. Αντίθετα, στις τηλεφωνικές κλήσεις του Ιω. Λαγού προς τον Γ. Πατέλη φαίνεται η προσπάθεια του πρώτου να λάβει πληροφορίες για το τί έγινε εκείνο το βράδυ. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη κι ήταν στοχοποιημένος ο Π. Φύσσας γιατί να διαπράξουν τη δολοφονία το συγκεκριμένο βράδυ που είχε τον ποδοσφαιρικό αγώνα και θα γινόταν αντιληπτό και όχι κάποιο άλλο βράδυ σε άλλο σημείο;» ανέφερε η εισαγγελέας.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα