Κρυπτονομίσματα 6,7 δισ. δολ. «έκαψε» ο δημιουργός του Ethereum – «Δεν θέλω τέτοια δύναμη» είπε

12:36 18/5/2021 - Πηγή: Fortune

Κρυπτονομίσματα αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων «έκαψε» ο συνδημιουργός του Ethereum, Βιτάλικ Μπουτέριν. Ειδικότερα, ο Μπουτέριν κατέστρεψε το 90% των νομισμάτων Shiba Inu που είχε στην κατοχή του.  Περισσότερα από 410 τρισεκατομμύρια tokens στάλθηκαν σε μια «νεκρή» διεύθυνση Blockchain το βράδυ της Κυριακής 16 Μαΐου.

Ο Μπουτέριν είχε λάβει τα μισά από τα υπάρχοντα Shiba Inu, εν είδει δωρεάς, τις τελευταίες εβδομάδες. «Αποφάσισα να κάψω το 90% των token που είχα στο portfolio μου. Το υπόλοιπο 10% το οποίο απομένει προορίζεται για φιλανθρωπίες» ανέφερε ο θρυλικός προγραμματιστής σε σημείωμά του.

Σημειώνεται πως το άλλο 50% των Shiba Inu παραμένει «κλειδωμένο» στην αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης Uniswap. Ο Mπουτέριν είπε επίσης θα προτιμούσε οι δημιουργοί κρυπτονομισμάτων να δίνουν token σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και όχι στον ίδιο. «Δεν θέλω να έχω τέτοια εξουσία» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως οι ενέργειες του Μπουτέριν δεν είχαν καμία επίδραση στην τιμή του κρυπτονομίσματος, που κυμαίνεται μεταξύ 0,000016 δολ. και 0,000018 δολ.

To άρθρο Κρυπτονομίσματα 6,7 δισ. δολ. «έκαψε» ο δημιουργός του Ethereum – «Δεν θέλω τέτοια δύναμη» είπε δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords