Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Διακόσια ογδόντα έξι νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.913, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες. 2.763 (16,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.028 (41,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Πώς κατανέμονται τα κρούσματα
Από τα 286 επιπλέον κρούσματα, τα 249 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Αναλυτικότερα:
– 37 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Μαγιορκίνης: Ανησυχητικά ενεργό το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Ανησυχητικά ενεργό παραμένει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καθημερινά, εκτός από σήμερα, έχουμε πάνω από 300 νέα κρούσματα, τόνισε ο καθηγητής Γκ.Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.
«Το δεύτερο κύμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία διεθνώς και ο στόχος όλων είναι να ισορροπήσει η κατάσταση και να ελεγχθεί ως ότου υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι κοινός τόπος και σε άλλες χώρες να αποφευχθεί το lock down. Το προτελευταίο μέτρο που θα ληφθεί πριν από ένα ενδεχόμενο lock down, είναι το κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τη άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση «προς το παρόν δεν τίθεται θέμα πιο αυστηρών μέτρων. Δεν πάμε σε πιο σκληρά μέτρα».
Ο κος Μαγιορκίνης μίλησε και για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας όπου καταγράφεται και η μεγαλύτερη αύξηση των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες. «Έχουν γίνει 600 rapid τεστ και μέχρι τις 16.00 σήμερα το απόγευμα είχαν βρεθεί έξι θετικά δείγματα σε τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς».
Αναφερόμενος και σε διεθνή στοιχεία πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να θεωρούν τον ιό τόσο επικίνδυνο όπως και στην αρχή της πανδημίας. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ιός προκαλεί λιγότερους θανάτους «δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν μια τέτοια υπόθεση. Το μικρότερο ποσοστό θανάτων οφείλεται στα περισσότερα τεστ».
Η προσκόλληση στην μάσκα εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης ότι παραμένει σύμφωνα με όλα τα διεθνή δεδομένα « την καλύτερη προστασία» και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους οι οποίοι όπως είπε «θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν».
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις νοσηλείες είπε ότι σήμερα νοσηλεύονται περίπου 600 άτομα σε απλά κρεβάτια με covid-19 και εξήγησε ότι ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι άμεση συνάρτηση του αριθμού των διασωληνωμενων. «Αν φτάσουνε τους 200 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ μπορεί να δούμε και 10 ή 15 θανάτους σε μία μέρα» και πρόσθεσε ότι ο περιορισμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ είναι το ζητούμενο.
Πάντως ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως παρατηρείται μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, την τελευταία βδομάδα αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι ενδεικτική και γι αυτό για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τι «ξημερώνει» για την αγορά ακινήτων
- Ποιους περιλαμβάνει η κατηγορία «ομάδες αυξημένου κινδύνου» για τον κορωνοϊό
- Διάκριση για την Pylones Hellas και τη WIND στα Business IT Excellence Awards 2020
- Η οικογένεια Αντετοκούνμπο δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας
- Η Ε.Ε. αντιμέτωπη με την πρόκληση του Σίτι
- Τα σενάρια για επαναφορά του χρέους κάτω από το 200%
- Startupper Mag 12: Την ερχόμενη Κυριακή 27/9 με τον Ελεύθερο Τύπο
- Moderna: Αύξηση στα κέρδη της λόγω των θετικών νέων για το πιθανό εμβόλιο κατά της COVID-19
- Πρωτογενές έλλειμμα 5,484 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο
- Σίμος Σιμόπουλος: Πέθανε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και υπηρεσιακός υπουργός
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fortune
- Ποιους περιλαμβάνει η κατηγορία «ομάδες αυξημένου κινδύνου» για τον κορωνοϊό
- Η οικογένεια Αντετοκούνμπο δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας
- Κορωνοϊός και καραντίνα έφεραν αύξηση στις τραπεζικές καταθέσεις
- Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
- ΤτΕ: Στα 3,5 δισ. ευρώ η αύξηση των καταθέσεων από την αρχή της πανδημίας
- Τελευταία Νέα Fortune
- Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
- Η οικογένεια Αντετοκούνμπο δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας
- Κορωνοϊός και καραντίνα έφεραν αύξηση στις τραπεζικές καταθέσεις
- ΤτΕ: Στα 3,5 δισ. ευρώ η αύξηση των καταθέσεων από την αρχή της πανδημίας
- Ποιους περιλαμβάνει η κατηγορία «ομάδες αυξημένου κινδύνου» για τον κορωνοϊό
- Αποκλείονται χιλιάδες άνθρωποι στη Μαδρίτη – Νέα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό
- Οι αεροπορικές εταιρείες παίζουν το χαρτί των χαμηλών τιμών για να προσελκύσουν επιβάτες
- Τα ανατρέπει όλα νέα δημοσκόπηση για τις αμερικανικές εκλογές: Μικρό προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Τραμπ
- Οι αεροπορικές εταιρείες παίζουν το χαρτί των χαμηλών τιμών για προσελκύσουν επιβάτες
- Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα νέο lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Ε.Ε. αντιμέτωπη με την πρόκληση του Σίτι
- Κορονοϊός- Ελλάδα: Τρεις θάνατοι και 286 νέα κρούσματα
- Τι «ξημερώνει» για την αγορά ακινήτων
- Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση "Thracian Viper 2020"
- Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
- Startupper Mag 12: Την ερχόμενη Κυριακή 27/9 με τον Ελεύθερο Τύπο
- Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι η AstraZeneca θα πληρώσουν τις παρενέργειες από το εμβόλιο
- Ο Αλ. Ναβάλνι ευχαριστεί τους "αγνώστους φίλους" που του έσωσαν τη ζωή