Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατηρεί τη ρευστότητα ενώ Fed και EKT προσπαθούν για το αντίθετο

15:29 11/2/2022 - Πηγή: Fortune

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει σταθερό το νόμισμά της γιουάν και θα εντείνει τις κυκλικές προσαρμογές που απαιτούνται καθώς και τη χρηματοδοτική στήριξη σε βασικούς τομείς και τους αδύναμους κρίκους της οικονομίας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), θα αποκρούσει τους συστημικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους και θα διατηρήσει τη ρευστότητα αρκετά άφθονη, ανέφερε στην έκθεσή της για το 4° τρίμηνο.

Η κεντρική τράπεζα

της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη εξακολουθεί να διατηρεί αντίθετη ρότα έναντι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που σφίγγει τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, αλλά και έναντι της EKT μολονότι η τελευταία κινείται επιφυλακτικά στο μέτωπο των επιτοκίων και ανησυχεί πως εάν τα αυξήσει θα πληγεί η εύθραστη οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιανουαρίου η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε εκ νέου τα επιτόκια δανεισμού εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για δάνεια ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης, από 3,8% σε 3,7%. Τον Δεκέμβριο, η PBOC μείωσε το βασικό επιτόκιο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.

Τα επιτόκια για δάνεια πέντε ετών μειώθηκαν κατά 5 μονάδες βάσης από 4,65% σε 4,6% – είναι η πρώτη μείωση από τον Απρίλιο του 2020.

To άρθρο Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατηρεί τη ρευστότητα ενώ Fed και EKT προσπαθούν για το αντίθετο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα