«Καίει» τον Τραμπ το βιβλίο του πρώην δικηγόρου: Ρατσιστής, ψεύτης και σεξιστής. Απίστευτες αποκαλύψεις για καλλιστεία και Ομπάμα

12:27 7/9/2020 - Πηγή: Fortune

O Ντόναλντ Τραμπ θεωρούσε ότι οι οπαδοί του θα το έβρισκαν «cool» που «κοιμήθηκε με μια πορνοστάρ», αν και παντρεμένος «γλυκοκοίταζε» τις συμμετέχουσες στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe, κόμπαζε ότι «θα μπορούσε να τις έχει όλες» και σχολίασε πόσο «καυτή» ήταν η 15χρονη κόρη του πρώην δικηγόρου του, όπως υποστηρίζει ο Μάικλ Κοέν στο νέο του βιβλίο.

Το «Disloyal: The True Story» του Κοέν κυκλοφορεί αύριο, Tρίτη, στις ΗΠΑ και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, που έχουν ήδη λάβει αντίτυπά του, ο πρώην δικηγόρος του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου σκιαγραφεί ένα διόλου κολακευτικό προφίλ του Τραμπ, τον οποίο αποκαλεί, μεταξύ άλλων, «ρατσιστή, ψεύτη, απατεώνα και νταή».

The day has finally arrived. I have waited a long time to share my truth. To read the foreword and pre-order my book DISLOYAL, visit https://t.co/Va4Rt0Zear

— Michael Cohen (@MichaelCohen212) August 13, 2020

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Κοέν, ο Τραμπ προσέλαβε κάποια στιγμή έναν «Faux-Obama» (δηλαδή, έναν «ψεύτικο Ομπάμα») για να πρωταγωνιστήσει σε βίντεο, στο οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων «εξευτέλισε τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ και στη συνέχεια τον απέλυσε».

Το CNN περιέλαβε στο ρεπορτάζ του και μια φωτογραφία από το βιβλίο του Κοέν, με τον Τραμπ να κάθεται στο γραφείο του απέναντι από έναν μαύρο ηθοποιό που υποδύεται τον Ομπάμα.

«Ηταν μια φαντασίωση που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι θα ξόδευε αρκετά χρήματα για να την υλοποιήσει ένας ενήλικος άνθρωπος», γράφει ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ.

Το μένος του Τραμπ για τον προκάτοχό του στο ύπατο αξίωμα της χώρας είναι γνωστό. Αλλωστε επί σειράν ετών υποστήριζε ότι ο Ομπάμα δεν είχε τα φόντα να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, επειδή δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ -μια θεωρία που δεν ευσταθεί. Σύμφωνα με τον Κοέν, ο ρατσισμός του Τραμπ έναντι των μαύρων αποτυπώθηκε και όταν φέρεται να είπε: «Πες μου μια χώρα που κυβερνά μαύρος και δεν είναι μπάχαλο»…

Η απαξίωση του Μαντέλα

Την ίδια έκφραση φέρεται να χρησιμοποίησε ο Τραμπ και κατά του προέδρου-σύμβολο της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Όταν πέθανε ο τελευταίος, το 2013, ο Τραμπ δεν τον θεωρούσε μεγάλο ηγέτη, «όχι του διαμετρήματος που του αποδίδουν». «Ο Μαντέλα έφερε τα πάνω-κάτω σε ολόκληρη τη χώρα. Τώρα είναι οχετός. Δεν ήταν ηγέτης αυτός», είπε για τον άνθρωπο που συνέβαλε στον τερματισμό του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Αναφερόμενος στον ρατσισμό του ρεπουμπλικανού προέδρου, ο Κοέν υποστηρίζει ότι στην προεκλογική καμπάνια του 2016 ο Τραμπ δεν ενδιαφερόταν να κερδίσει την υποστήριξη των Ισπανόφωνων. «Δεν θα πάρω ποτέ την ψήφο των Ισπανόφωνων. Σαν τους μαύρους, είναι πολύ ανόητοι για να ψηφίσουν τον Τραμπ. Δεν είναι οι δικοί μου άνθρωποι».

Ο θαυμασμός για τον Πούτιν

Ο Κοέν αποκαλύπτει ακόμη και τον λόγο για τον οποίο ο Τραμπ θαυμάζει τόσο πολύ τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, επειδή «είχε τα κότσια να αναλάβει μια ολόκληρη χώρα και να την κυβερνά σαν να είναι ιδιωτική του επιχείρηση».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι η ομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ ήταν «παρά πολύ χαοτική και ανίκανη για να συμπράξει με τη ρωσική κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα