Η τεχνολογία συνεργάτης για κάθε επιχείρηση που κοιτά στο μέλλον

17:46 26/1/2021 - Πηγή: Fortune

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της δικτύωσης αποτέλεσε τη μοναδική αξιόπιστη και αποτελεσματική διέξοδο των επιχειρήσεων στην περίοδο της πανδημίας. Από τις αρχές του 2020, οι εταιρείες στην Ελλάδα κλήθηκαν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ψηφιακή τους παρουσία και να ψηφιοποιήσουν μεγάλο μέρος των λειτουργιών τους, ούτως ώστε να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι απαιτήσεις ήταν

ακόμη μεγαλύτερες. Η ανάγκη για άμεση εύρεση του σωστού συνεργάτη, που θα προσφέρει αδιάκοπη σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ήταν και είναι επιτακτική.

«Πλέον μέσω των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων μπορούμε να εργαζόμαστε απομακρυσμένα από τον τόπο που εμείς έχουμε επιλέξει», σημειώνει ο Ζαχαρίας Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ALTUS LSA, μιλώντας για τις λύσεις που προσέφερε στην επιχείρησή του το πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed 200Mbps. «Χρειαζόμαστε γρήγορο και αξιόπιστο Internet, για αυτόν τον σκοπό αξιοποιούμε ταχύτητες έως 200Mbps του δικτύου Fiber της Cosmote, ούτως ώστε κατά την εξέλιξη μιας εργασίας να έχουμε άμεση πρόσβαση στα συστήματά μας».

Η ALTUS LSA με έδρα τα Χανιά και γραφεία στην Αθήνα είναι μία ελληνική επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών και στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων συστημάτων. Ο Ζαχαρίας Σαρρής θεωρεί τις υψηλές ταχύτητες και τη γρήγορη σύνδεση στο Internet, αναπόσπαστο συστατικό της ALTUS, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν άμεση πρόσβαση σε συστήματα, χειριστές και δεδομένα. «Δεν παίζει ρόλο το πού βρίσκεται ο εργαζόμενος, αλλά το πώς είναι δομημένη και θωρακισμένη ψηφιακά η εταιρεία», υπογραμμίζει περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο έχουν μπει οι βάσεις για τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Το παράδειγμα της ALTUS LSA δείχνει ότι από τις επιχειρήσεις οι οποίες «ζουν» μέσα από το διαδίκτυο και τη δικτύωση έχοντας τα υψηλότερα στάνταρντ της αγοράς, ως τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους ψηφιακά βήματα, η παρουσία της Cosmote μέσω των προγραμμάτων COSMOTE Business Double Play εξασφαλίζει τη συνεχή ροή λειτουργίας από όποιο σημείο κι αν βρίσκεται ο επιχειρηματίας και τα στελέχη της εταιρείας του. Μάλιστα, οι συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες έκαναν ακόμη πιο σαφή την ανάγκη για την ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών εταιρειών.

Ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία και αδιάκοπη πρόσβαση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε, μεν, την αύξηση στη χρήση του Internet και των ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και τα πολύ σημαντικά τεχνολογικά βήματα, που πρέπει να διανύσει ακόμα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Cosmote σε συνεργασία με τo εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οκτώ στις δέκα ΜμΕ αναγκάστηκαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία τους και μάλιστα μία στις τρεις ανέστειλε πλήρως τη λειτουργία της, ενώ το 70% αξιοποίησε τις ψηφιακές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του COVID-19. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, με βάση την κατάταξη στον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, μία στις δύο ελληνικές ΜμΕ σήμερα βρίσκεται στα πρώτα στάδια ωριμότητας (Elementary, Basic), ενώ μόλις μία στις οκτώ κατατάσσεται σε προχωρημένο στάδιο (Advanced) και καμία στο ιδεατό (Ideal).

Τα παραπάνω δείγματα γραφής καταδεικνύουν πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη εύρεσης του σωστού συνεργάτη ο οποίος θα ανοίξει τον δρόμο στις ελληνικές επιχειρήσεις για την ορθή ψηφιακή τους μετάβαση. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστούν ότι οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία και οι υπερ-υψηλές ταχύτητες Internet, όπως αυτές που προσφέρουν τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης παρέχοντας ακόμη περισσότερο χρόνο ομιλίας, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου, εταιρικά email (100GB/15 email accounts) και υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 200Μbps ανάλογα με την περιοχή. Επιπρόσθετα, τα Full Pack προγράμματα περιλαμβάνουν -χωρίς επιπλέον κόστος- φιλοξενία ιστοσελίδας, domain name, στατική ΙP κ.ά. Όλα τα COSMOTE Business Double Play διαθέτουν, ακόμα, την υπηρεσία Internet Backup, για εφεδρική πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE.

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική τους επιχείρηση μπορούν να επισκεφθούν το www.cosmote.gr/business.

Keywords
Τυχαία Θέματα