Η Σιγκαπούρη σκοπεύει να λανσάρει «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού

13:31 5/6/2020 - Πηγή: Fortune

Μία wearable συσκευή για εντοπισμό επαφών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρο τον πληθυσμό αναπτύσσει η Σιγκαπούρη, καθώς αναζητά πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ψηφιακή χαρτογράφηση δυνητικών λοιμώξεων.

«Αν αυτή η φορητή συσκευή λειτουργεί, τότε μπορούμε να τη δώσουμε σε όλους στη Σιγκαπούρη», δήλωσε ο Vivian Balakrishnan, υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η χρήση των συσκευών δεν εξαρτάται από το αν ο χρήστης έχει smartphone.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times,

σε ερώτηση για το αν η χρήση των wearable συσκευών θα ήταν υποχρεωτική, το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε: «Βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης των φορητών συσκευών».

Η Σιγκαπούρη, στα μέσα Μαρτίου, παρουσίασε το TraceTogether, μια εθελοντική εφαρμογή που χρησιμοποιεί bluetooth για την καταγραφή της απόστασης μεταξύ των χρηστών, καθώς και τη διάρκεια των συναντήσεών τους.

Ωστόσο, μόνο 1,5 εκατομμύριο άτομα, από τα 5,7 εκατομμύρια που έχει συνολικά, κατέβασαν την εφαρμογή, η οποία δεν λειτούργησε καλά σε συσκευές Apple, κάνοντας την κυβέρνηση να στραφεί προς τις wearable συσκευές.

«Το λειτουργικό σύστημα iOS αναστέλλει τη σάρωση Bluetooth, όταν η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο», δήλωσε ο κ. Balakrishnan. «Είχαμε επανειλημμένες συζητήσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο πολιτικής με την Apple, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε μια ικανοποιητική λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα