Η Κίνα έχει εδραιωθεί για κατά στην τεχνολογική αγορά της Ινδίας

15:04 20/6/2020 - Πηγή: Fortune

του Eamon Barrett

H κινεζική ByteDance εδραιώνει τη θέση της στην Ινδία κλείνοντας την εφαρμογή βίντεο μικρού μήκους Vigo – μία από τις εναλλακτικές λύσεις της εταιρείας προς τη δική της εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή TikTok.

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά του TikTok. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων App Annie, η εφαρμογή είχε 81 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Ινδία πέρυσι, οι οποίοι πέρασαν συνολικά 5,5 δισεκατομμύρια ώρες μέσα στην εφαρμογή. Συγκριτικά, το TikTok είχε 30 εκατομμύρια

μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ.

Το Vigo, το οποίο η ByteDance λάνσαρε με το όνομα Hypstar το 2017, έχει 4 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Ινδία.

Τη Δευτέρα, η ByteDance ανακοίνωσε ότι θα διακόψει το Vigo, στέλνοντας μια ειδοποίηση στους χρήστες που τους ευχαριστεί για τον «χρόνο που περάσανε με το Vigo». Η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί στην Ινδία στις 31 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με το TechCrunch, θα διακοπεί και σε όλες τις άλλες αγορές. Η ByteDance θα βοηθήσει τους χρήστες να μεταφέρουν το περιεχόμενό του Vigo σε λογαριασμούς τους στο TikTok νωρίτερα.

Το TikTok δεν πληρώνει τους χρήστες του για τη δημιουργία περιεχομένου. Αντ’ αυτού, οι influencers στην εφαρμογή πρέπει να διαπραγματεύονται απευθείας με τις εταιρείες για να λαμβάνουν χρήματα για διαφημιστικά προϊόντα.

Ωστόσο, το TikTok διερευνά επί του παρόντος τρόπους για να κερδίζει έσοδα από τη θέση του στην αγορά της Ινδίας. Η ενοποίηση της βάσης χρηστών του θα μπορούσε να δώσει στην εφαρμογή περισσότερη επιρροή στους διαφημιστές.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του Vigo ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να στραφούν στο τοπικό ανταγωνιστικό Chingari. Το Chingari ξεκίνησε πέρυσι και ξεπέρασε πρόσφατα τις 100.000 λήψεις. Όπως και το Vigo, η εφαρμογή πληρώνει τους χρήστες για τη δημιουργία περιεχομένου.

Ο συνιδρυτής της εφαρμογής, Biswatma Nayak, λέει ότι το Chingari «δεν είναι κλώνος κάποιων ξένων εφαρμογών» αλλά έχει «σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των Ινδών χρηστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα