Η COSMOTE μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των ηλεκτρονικών πληρωμών

14:11 4/10/2022 - Πηγή: Fortune

Μια νέα εποχή πληρωμών η οποία γίνεται αποκλειστικά από το κινητό μας εγκαινιάζει η Cosmote, λανσάροντας στην αγορά το Payzy. Πρόκειται για ένα μείγμα τεχνολογίας, τραπεζικής και εμπειρίας του πελάτη, ένα καινοτόμο FinTech προϊόν, εξ ολοκλήρου ψηφιακό από την εφαρμογή μέχρι την τελική συναλλαγή.

«Συνιστά άλλη μια ενέργεια – δραστηριότητα μέρος του αρχικού οράματος του ΟΤΕ. Η αλήθεια είναι πως λίγοι έβλεπαν

την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει ο οργανισμός στη δεκαετία. Αλλάξαμε τη νοοτροπία μας και το μοντέλο εργασίας μας, διαθέσαμε νέα προϊόντα στην αγορά, διότι βλέπαμε μπροστά και τι επρόκειτο να έρθει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ .

Πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο στοίχημα του οργανισμού ήταν να κάνει disrupt τον παραδοσιακό εαυτό του. «Από την αρχή δηλώσαμε στην αγορά ότι δεν είμαστε μόνο μια εταιρεία οπτικών ινών και 5G. Θέλουμε να μπαίνουμε σε καινούριες αγορές αξιοποιώντας τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πελάτη και συμβάλλοντας στη διατήρηση των εσόδων του ομίλου. Μπήκαμε στην τηλεόραση μέσω του Cosmote Tv, στην αγορά της πληροφορικής και είμαστε στις top εταιρείες επιλογής ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Ταυτόχρονα τοποθετηθήκαμε στις ηλεκτρονικές παραγγελίες με το box, αλλά και στις ασφάλειες» επεσήμανε.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, σήμερα η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποιεί το επόμενο μεγάλο βήμα παρουσιάζοντας στην αγορά ένα «παιδί» καθαρά δικό της, που είναι οι υπηρεσίες πληρωμών και συναλλαγών μέσω κινητού με το Payzy, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στους πελάτες της, αλλά στο σύνολο της ελληνικής αγοράς. «Ήρθε για να κάνει disrupt τη σχέση μας με τα μετρητά. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το νέο εγχείρημα και κρατήστε ότι το προϊόν αυτό θα κάνει σε 10 χρόνια τον ίδιο τζίρο που κάνουν και οι τηλεπικοινωνίες», κατέληξε ο κ. Τσαμάζ.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς βλέπει η μητρική Deutche Telekom τις κινήσεις που γίνονται επί ελληνικού εδάφους, απάντησε πως η αντίδραση είναι θετική και πως οι Γερμανοί είναι ανοιχτοί στο να υιοθετήσουν το νέο προϊόν και σε άλλες αγορές, εφόσον δουν την πορεία του.

«Εκρηκτική» άνοδος ηλεκτρονικών πληρωμών

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Μαζαράκης, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, ανέφερε ότι ήδη από το 2018 η ομάδα του ΟΤΕ παρατήρησε ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές ήταν ένα πεδίο με προοπτικές ανάπτυξης που θα ερχόταν σταδιακά και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το 2021 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 1,5 δισ. ευρώ ηλεκτρονικές πληρωμές, αξίας 49 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιπροσώπευε το 3% των συναλλαγών της χώρας μας, έναντι 11% στην Ευρώπη, το οποίο τριπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

«Το μέλλον αρχίζει να προδιαγράφεται και ανήκει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες θα διπλασιαστούν έναντι του 2021».

Η εμπορική διάθεση του Payzy ξεκινά τον Οκτώβρη του 2022. Κάθε μήνα η Cosmote Payments εκκαθαρίζει πάνω από 3 εκατομμύρια συναλλαγές. Για το 2022 ο Όμιλος καταγράφει έσοδα της τάξης των 7 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη, το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας υπηρεσίας έγκειται στην υφιστάμενη εμπειρία που διαθέτει στα ψηφιακά προϊόντα, στα έμπειρα και ικανά στελέχη της, την τεχνογνωσία, την κουλτούρα και τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. «Είναι ένας ψηφιακός πάροχος που θα εγκαινιάσει έναν νέο τρόπο ζωής για τους συμπολίτες μας».

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να κάνει εύκολα split με τους φίλους του το ποσό πληρωμής ενός κοινού λογαριασμού, μπορεί να φτιάξει μάλιστα και ένα μόνιμο group με φίλους ή συγγενείς για να μοιράζεται έξοδα, να στέλνει με το πάτημα ενός κουμπιού χρήματα σε τρίτους, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταφορά χρημάτων για τη φόρτιση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την τραπεζα του χρήστη, είναι εντελώς δωρεάν, όπως επίσης δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση ανά συναλλαγή.

To άρθρο Η COSMOTE μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των ηλεκτρονικών πληρωμών δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα