Η Boohoo αγοράζει τα ιστορικά Debenhams- Στα 55 εκατ. στερλίνες το τίμημα

10:33 25/1/2021 - Πηγή: Fortune

Στην εξαγορά του ιστορικού ομίλου Debenhams προχώρησε ο βρετανικός διαδικτυακός λιανοπωλητής ενδυμάτων Boohoo με τίμημα 55 εκατ. στερλινών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία.

Η διοίκηση των Debenhams είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ξεκινά τη διαδικασία ρευστοποίησης, θέτοντας υπό άμεση απειλή 12.000 θέσεις εργασίας.

Όλα έγιναν λόγω της ανεπιτυχούς

ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή για τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams, με ιστορία 242 ετών.

Η εταιρεία είχε κηρύξει πτώχευση και είχε τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης τον περασμένο Απρίλιο. Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν της πανδημίας, η οποία ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.

Η διαδικασία πώλησης σε νέο αγοραστή κατέρρευσε μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία ένδυσης JD Sports. Μια εξέλιξη που είχε ως αιτία την κατάρρευση της Arcadia, για την οποία επίσης είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο ιδιοκτήτης της JD Sports Μάικ Ασλεϊ, καθώς εκφράστηκαν έντονοι ενδοιασμοί για τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης εν μέσω πανδημίας από τους μετόχους.

Τα Debenhams με 124 καταστήματα, συνέχισαν να λειτουργούν όσο υπήρχαν ακόμη αποθέματα προϊόντων και οι λογιστές είχαν αναλάβει τη διαχείριση, συνεχίζοντας να αναζητούν αγοραστές για ολόκληρη την εταιρεία ή τμήματά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα