Η Amazon θέλει να προσλάβει 125.000 νέους εργαζομένους

19:24 16/9/2021 - Πηγή: Fortune

του Chris Morris

Η Amazon βρίσκεται εν μέσω ενός κύματος προσλήψεων.

Ο λιανοπωλητής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ψάχνει να καλύψει 125.000 θέσεις εργασίας στα τμήματα εφοδιασμού και μεταφοράς. Η είδηση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καλύψει 40.000 εταιρικές και τεχνολογικές θέσεις εργασίας σε 220 τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Οι θέσεις προσφέρουν

μέσο αρχικό μισθό από 18 δολάρια την ώρα και πάνω (με ορισμένες θέσεις να πληρώνουν 22,50 δολάρια την ώρα) και σε επιλεγμένες τοποθεσίες θα προσφερθούν μπόνους υπογραφής έως και 3.000 δολάρια. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα λαμβάνουν επίσης υγειονομική κάλυψη από την πρώτη ημέρα της εργασίας τους και έως και 20 εβδομάδες γονικής άδειας μετ’ αποδοχών.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα πριν από την ετήσια ημέρα καριέρας της Amazon – και αν η εταιρεία καταφέρει να καλύψει αυτές τις θέσεις (καθώς και τις προηγούμενες 40.000), θα μπει σε τροχιά να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο εργαζομένους. Η Amazon ανακοίνωσε στα πιο πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματά της ότι είχε 950.000 εργαζόμενους.

«Είτε ψάχνετε για μια βραχυπρόθεσμη δουλειά για να βγάλετε χρήματα για τις διακοπές είτε για μια μακροπρόθεσμη καριέρα, είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και ανυπομονούμε να σας έχουμε στην ομάδα μας», ανέφερε ο Dave Clark, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Τμήματος Καταναλωτή της Amazon σε δήλωσή του.

Η Amazon έχει ανοίξει 250 νέα κέντρα εφοδιασμού, εναέριους κόμβους και σταθμούς παράδοσης φέτος και σχεδιάζει να ανοίξει 100 επιπλέον κτίρια μόνο αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία λέει ότι έχει προσλάβει 450.000 άτομα από την αρχή της πανδημίας και είναι πλέον ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της ημέρας καριέρας, η Amazon λέει ότι θα προσφέρει 20.000 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής καθοδήγησης σε όσους αναζητούν εργασία, είτε θέλουν να εργαστούν στον λιανοπωλητή είτε σε άλλη εταιρεία. Οι τωρινοί εργαζόμενοι ενθαρρύνονται επίσης να εγγραφούν στα σεμινάρια για να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της καριέρας τους.

To άρθρο Η Amazon θέλει να προσλάβει 125.000 νέους εργαζομένους δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα