Έρχεται μπαράζ πληρωμών μέσα στον Απρίλιο για επιδόματα

11:56 11/4/2019 - Πηγή: Fortune

Σειρά πληρωμών προς εκατομμύρια πολίτες, συνταξιούχους, αλλά και δικαιούχους επιδομάτων προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το δώρο Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές προς τους συνταξιούχους και

συγκεκριμένα:

• Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ. Μία μέρα νωρίτερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Ολες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

• Πριν από το Πάσχα, όπως συνέβη και πριν από τα Χριστούγεννα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους των προγραμμάτων του.
Ετσι, πιθανότατα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου. Τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι στο σύστημα έχουν υποβληθεί συνολικά 396.118 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 204.671 έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις αντιστοιχούν σε επίδομα συνολικού μηνιαίου κόστους 25,3 εκατ. ευρώ και αφορούν 554.665 άτομα (δικαιούχους και μέλη των οικογενειών). Στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση που έχει εγκριθεί εντός του Μαρτίου. Θα λάβουν μάλιστα και αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

• Την ίδια ημέρα και σίγουρα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ για τις ίδιες ημέρες σχεδιάζεται η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων (στεγαστικής συνδρομής και ομογενών) και μάλιστα αναδρομικά για τους μήνες έως και τον Απρίλιο.

• Πριν από το Πάσχα θα καταβληθούν, άλλωστε, και οι συντάξεις και τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

• Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ΟΠΕΚΑ σχεδιάζει για τη Μεγάλη Εβδομάδα μια εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού, αντιμετωπίζοντας αστοχίες της πρώτης πληρωμής για περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

• Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή δώρου Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.

• Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα