Επιχείρηση Ιρανών χάκερς σε βάρος «προεκλογικής εκστρατείας» στις ΗΠΑ εντόπισε η Microsoft

21:17 4/10/2019 - Πηγή: Fortune

Μια ομάδα χάκερ που φαίνεται ότι συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μιας “προεκλογικής εκστρατείας” στις ΗΠΑ, στοχεύοντας σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν, μεταξύ άλλων, σε νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η εταιρεία Microsoft σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι παρατήρησε “σημαντική” δραστηριότητα από

την ομάδα αυτή που έβαλε στο στρόχαστρο Αμερικανούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και εξέχοντες Ιρανούς που ζουν εκτός του Ιράν.

Μέσα σε διάστημα 30 ημερών, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, η ομάδα –την οποία η εταιρεία αποκαλεί “Phosphorus”– έκανε περισσότερες από 2.700 απόπειρες να εντοπίσει λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν σε συγκεκριμένους πελάτες της και κατόπιν επιτέθηκε σε 241 από αυτούς.

Οι κυβερνοεπιθέσεις με σκοπό την παρέμβαση σε εκλογές προκαλούν ανησυχία σε κυβερνήσεις πολλών χωρών, ιδίως αφότου οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία προσπάθησε να διαταράξει την εκλογική διαδικασία το 2016 για να βοηθήσει τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει.

Η Microsoft παρακολουθεί την ομάδα Phosphorus από το 2013 και τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι έλαβε τη δικαστική εντολή να θέσει υπό τον έλεγχό της 99 ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ για τις επιθέσεις τους.

Σύμφωνα πάντα με τη Microsoft, η Phosphorus είναι επίσης γνωστή με τις ονομασίες APT 35, Charming Kitten και Ajax Security Team.

Keywords
Τυχαία Θέματα