Εντοπίστηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών του Καρά Τεπέ

16:12 21/9/2020 - Πηγή: Fortune

Στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ αναμένεται να αποτυπωθούν τα 243 κρούσματα νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην νέα δομή φιλοξενείας στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, συνολικά έχουν διενεργηθεί 7.064 έλεγχοι σε αιτούντες άσυλο που εισήλθαν στην δομή, από τους οποίους προέκυψαν και τα 243 κρούσματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών στον κορωνοϊό είναι

τα 24 έτη, ενώ όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόκειται κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς, ενώ σε τεστ υποβλήθηκαν ακόμη 160 αστυνομικοί και μέλη του διιοικητικού προσωπικού της μονάδας, οι οποίοι είναι όλοι αρνητικοί.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα