Ένα mini mall που θέλει να ανοίξει την «όρεξη» στους Κινέζους

14:28 13/2/2020 - Πηγή: Fortune

Πόλος έλξης για Κινέζους τουρίστες που επιθυμούν να μυηθούν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα έχει γίνει το mini mall που έχει ανοίξει στο Καλλιμάρμαρο και φιλοξενεί εντός του προϊόντα made in Greece.

Πρόκειται για ένα project το οποίο φαίνεται να πηγαίνει καλά με ολοένα και περισσότερους tour operators να συνάπτουν συνεργασίες και να φέρνουν μαζικά τα group

τους. Μεταξύ των εταιρειών που κάνουν θραύση σε πωλήσεις είναι η Melira που δραστηριοποιείται στον κλάδο του μελιού, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει και σειρά καλλυντικών με βασικό συστατικό το μέλι.

«Το Καλλιμάρμαρο είναι ουσιαστικά ένα project που στοχεύει στο τουριστικό κομμάτι και κυρίως στην αγορά της Κίνας. Το πρώτο εξάμηνο είδαμε μια πολύ θετική ανταπόκριση σε ότι αφορά τα μονοποικιλιακά μέλια MELIRA και κυρίως στις ποικιλίες μέλι με μαστίχα χίου,  θυμαρίσιο μέλι με κηρήθρα και μέλι ερείκης, όπου είναι τα αγαπημένα των Κινέζων» τονίζει στο fortunegreece.com, ο Πάνος Αλεξίου, Ιδρυτής της Melira. Προσθέτει δε πως εξίσου ικανοποιητική ήταν και η πορεία των καλλυντικών Melira με βάση το μέλι ερείκης και πορτοκαλιάς (fase cream ,serum & eye cream), καθώς επίσης και των κεραλοιφών.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου στο εν λόγω mini mall υπάρχει διέλευση 50.000 χιλιάδων τουριστών, νούμερο το οποίο έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι το Καλλιμάρμαρο λειτουργεί ως σημείο αναφοράς  στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας. Ωστόσο, όπως λέει, ο κορονοϊός έχει παγώσει προσωρινά την κινητικότητα.

«Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει προβλήματα στα γκρουπ. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί το επόμενο διάστημα. Διεξάγονται ήδη συζητήσεις για αναπτυχθούν συνεργασίες και με νέες αγορές, πλην της κινεζικής, όπως για παράδειγμα αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης».

Πενήντα διεθνή βραβεία το 2019

Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Melira, η οποία απέσπασε συνολικά 50 διεθνή βραβεία! Το ελληνικό brand  βραβεύθηκε από το θεσμό Grate Taste Awards στο Λονδίνο παραλαμβάνοντας 10 χρυσά βραβεία ( μέλι ακακίας, ερείκης, θυμαρίσιο, αγριοβελανιδιάς) ενώ έλαβε το χρυσό βραβείο για το bio θυμαρίσιο στον διαγωνισμό BIOMIEL ITALY.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού μελιού. Βρισκόμαστε μάλιστα σε στενή συνεργασία με το τμήμα χημείας του Εθνικού Πανεπιστήμιου Αθηνών για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του» επισημαίνει.

Όραμα του κ. Αλεξίου είναι το ελληνικό μέλι να ταξιδέψει και να καθιερωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Άλλωστε από τη σύσταση της εταιρείας η στρατηγική βασίστηκε σε μεγάλο μέρος στον παράγοντα εξωστρέφεια. Η εταιρεία έχει παρουσία σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Αμερική, Καναδά, στις Σκανδιναβικές χώρες αλλά και στην Κορέα, ενώ έχει μπει και στα duty free διαφόρων αεροδρομίων.

Σήμερα οι εξαγωγές αποτελούν  το 30% του τζίρου  της Melira ενώ αυτό το διάστημα η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη αλυσίδα από την  Αγγλία, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στην αγγλική αγορά και διατηρεί έναν σημαντικό αριθμό υποκαταστημάτων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

«Τα καλλυντικά που βασίζονται στην ελληνική παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους,  όπως τα μονοποικιλιακα μας μέλια, αποτελούν την κορωνίδα των προϊόντων μας. Πιο εμπορικός κωδικός είναι η κρέμα προσώπου ,σερουμ  και ματιών με βάση το γάλα γαϊδούρας, το μέλι ερείκης, τον βασιλικό πολτό και το οργανικό ελαιόλαδο» αναφέρει ενώ παράλληλα αποκαλύπτει πως βρίσκονται στο εργαστήριο νέα προϊόντα βασισμένα στο bio ελαιόλαδο, το ελληνικό γιαούρτι και σε σπάνιες ποικιλίες μελιού.

Στα σκαριά βρίσκεται και η νέα σειρά με βρώσιμο χρυσό 24 καρατίων και μέλι από άνθη βαμβακιάς όπου έπειτα από 2 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης κατάφεραν, όπως λέει ο κ. Αλεξίου, να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ελιξίριο νεότητας όπου η βασική σειρά θα περιλαμβάνει αντιγηραντική κρέμα προσώπου και ματιών αλλά και serum.

“To 2019 η Melira πέτυχε αύξηση τζίρου 25%. Επενδύουμε διαρκώς στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία είναι με 100% ελληνικές φυσικές πρώτες ύλες και η παραγωγή και η συσκευασία τους γίνονται αποκλειστικά στην Ελλάδα» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα