Διαδικτυακά σεμινάρια για νεοφυείς επιχειρήσεις από το OΚ!Thess

09:58 28/7/2020 - Πηγή: Fortune

Το OK!Thess στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιτάχυνσης διοργανώνει δυο ανοιχτά διαδικτυακά Open Masterclasses για το Digital Marketing και την στρατηγική πωλήσεων για νεοφυείς επιχειρήσεις. Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι η ενδυνάμωση και στήριξη των startups και των επιχειρήσεων που θέλουν να προωθήσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία. Την Τρίτη 28/7 στις 18:00 έμπειρα στελέχη της αγοράς θα εστιάσουν σε δημοφιλή εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές για να δοκιμαστεί η απήχηση στην αγορά, ενώ την Πέμπτη 30/7 θα παρουσιαστούν οι βασικές έννοιες στρατηγικής πωλήσεων

και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για την προώθηση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών στην αγορά.

Παράλληλα, την Τετάρτη 29/7 στο πλαίσιο του προγράμματος Pop- Machina, ένα έργο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020, θα πραγματοποιηθεί webinar με στόχο την παρουσίαση του μεγαλύτερου Fablab στην Ευρώπη, το FabLab Barcelona.

Tα Open Masterclasses και το webinar θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας Zoom και για τη δωρεάν συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή ώστε να λάβετε την πρόσκληση παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.

«Digital marketing for startups: Πρακτικά εργαλεία και συμβουλές για να δοκιμάσουμε ένα νέο προϊόν/υπηρεσία στην αγορά»

Το Open Masterclass προγράμματος επιτάχυνσης θα εστιάσει σε δημοφιλή εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει μια startup αρχικού σταδίου προκειμένου να δοκιμάσει με αποτελεσματικό τρόπο την απήχηση που έχει στην αγορά ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία.

Ο Ανδρέας Σπυρίδης, Managing Director της iTrust Digital και ο Αλέξανδρος Μέλης, Creative Director της iTrustDigital θα εξετάσουν την Τρίτη 28/7 στις 18:00:

Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός landing page και την παρουσίαση μιας πρότασης αξίας (value propostition).Τα βήματα της διαδικασίας για τη δοκιμή ενός value proposition προς ένα συγκεκριμένο customer segmment με χρήση Facebook Ads και Google Ads.Παρουσίαση διαφορετικών use cases – από τη δημιουργία του landing page στον σχεδιασμό και την εκτέλεση του ad campaign και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Το Open Masterclass θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και για τη δωρεάν συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή εδώ ώστε να λάβετε την πρόσκληση παρακολούθησης με το σχετικό link.

«Πωλήσεις: Από το άνοιγμα έως το κλείσιμο» με στελέχη του ομίλου Kleemann

Την Πέμπτη 30/7 στις 18:00 στο Open Masterclass με τίτλο «Πωλήσεις: Από το άνοιγμα έως το κλείσιμο» τα έμπειρα στελέχη του ομίλου Kleemann, Γιώργος Μοσχοβάκης και Βαγγέλης Πασσαλίδης θα εισάγουν τους συμμετέχοντες σε βασικές έννοιες στρατηγικής πωλήσεων, θα εξηγήσουν τα βήματα για τη δημιουργία μιας δομημένης διαδικασίας πωλήσεων και θα δώσουν πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν για την προώθηση ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:

– Ο ρόλος των πωλήσεων

– Εισαγωγή στη στρατηγική marketing & πωλήσεων

– Γιατί οι αγοραστές έχουν το πάνω χέρι

– Διαφορές ανάμεσα στα βήματα των παραδοσιακών και των σύγχρονων πωλήσεων

– Ορισμός και υλοποίηση στρατηγικής πωλήσεων

– Ο ρόλος του internet στις πωλήσεις

– Πρακτικές συμβουλές για startups

To Open Masterclass θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και για τη δωρεάν συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή εδώ ώστε να λάβετε την πρόσκληση παρακολούθησης.

Δείτε εδώ το Facebook Event του Open Masterclass και μοιραστείτε το με φίλους.

SKG & Piraeus Makers: FabLab Barcelona Webinar

Οι SKG Makers συνδιοργανώνουν μαζί με τους makers του Πειραιά ένα webinar με στόχο την παρουσίαση του μεγαλύτερου FabLab στην Ευρώπη, του FabLab Barcelona, στο πλαίσιο του σχεδιασμού συνεργατικού makerspace μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Pop- Machina.

Την Τετάρτη, 29/07, στις 18:00, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο ψηφιακό μας foyer δύο εξαιρετικούς makers από τη Βαρκελώνη, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για το Fab Lab Barcelona και τις δημιουργίες τους. Θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για να γνωριστούν και να συνδεθούν οι κοινότητες της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Βαρκελώνης.

Για να σας σταλεί η πρόσκληση στο Zoom και να συμμετέχετε, εγγραφείτε εδώ. Το webinar θα έχει διάρκεια 2 ώρες, θα διεξαχθεί στα αγγλικά και όποιος maker επιθυμεί μπορεί να παρουσιάσει τις δημιουργίες του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

IntroductionsBarcelona Fablab presentation (infrastructure, makerspace rules collabs that have evolved with local stakeholders)Barcelona Fablab projects and creations (students, social impact projects, entrepreneurial opportunities)Presentation from local makers from Thessaloniki & Piraeus (Greek makers)Discussion on how we can achieve an osmosisWrap up and closing

Το Fab Lab Barcelona είναι μέρος του  Institute for Advanced Architecture of Catalonia, και υποστηρίζει διάφορα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με τις πολλαπλές κλίμακες του ανθρώπινου οικοτόπου. Είναι επίσης η έδρα του παγκόσμιου συντονισμού του προγράμματος Fab Academy σε συνεργασία με το Fab Foundation και το Center for Bits and Atoms του MIT. Το Fab Academy είναι μια distributed πλατφόρμα εκπαίδευσης και έρευνας στην οποία κάθε Fab Lab λειτουργεί ως τάξη και ο πλανήτης ως η πανεπιστημιούπολη του μεγαλύτερου πανεπιστημίου κατασκευών στον κόσμο. Εκεί οι μαθητές μαθαίνουν για τις αρχές, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας του digital manufacturing .

Τα Fab Labs είναι εργαστήρια μικρής κλίμακας για προσωπικό digital fabrication, εξοπλισμένο με μια σειρά εύκαμπτων εργαλείων ελεγχόμενων από υπολογιστή και διαφόρων υλικών, με σκοπό να φτιάξει «σχεδόν οτιδήποτε». Οι δραστηριότητες στα fablabs κυμαίνονται από την τεχνολογική εκπαίδευση έως την τεχνική κατάρτιση που βασίζεται σε προγράμματα peer-to-peer έως την τοπική επίλυση προβλημάτων και την επώαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας μικρής κλίμακας.

Για να μάθετε περισσότερα και να γνωρίσετε του makers από το FabLab της Βαρκελώνης, καθώς και τους makers της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, εγγραφείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα