Απογοήτευσε η Coinbase: Καθίζηση 40% στους όγκους συναλλαγών και σε έσοδα

10:57 11/5/2022 - Πηγή: Fortune

Περισσότερο από 40% μειώθηκαν οι όγκοι συναλλαγών στην Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο, ενώ τα χειρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη υποδηλώνουν τις ζοφερές προοπτικές οι οποίες διαγράφονται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές του ανταλλακτηρίου υποχωρησαν 15% μετασυνεδριακά, με την εταιρεία να αναφέρει καθαρές ζημίες 430 εκατομμυρίων δολαρίων, πολύ μεγαλύτερες από τα 47 εκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Τα έσοδα,

τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από προμήθειες διαπραγμάτευσης, μειώθηκαν 35% σε ετήσια βάση, στο 1,2 δισ. δολάρια, έναντι εσόδων 1,5 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η εταιρεία, η οποία εισήχθη στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2021 ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι οι τρέχουσες κακές συνθήκες της αγοράς δεν είναι μόνιμες και παραμένουμε εστιασμένοι σε μακροπρόθεσμη βάση».

Οι όγκοι συναλλαγών μειώθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το οποίο είπε ότι ήταν «συνεπές με την ευρύτερη αγορά spot κρυπτογράφησης».

Οι χρήστες μειώθηκαν στα 9,2 εκατομμύρια, σχεδόν 20% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Κρυπτοχειμώνας

Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω στοιχεία δεν προκάλεσαν έκπληξη, δεδομένου ότι η επιθετική νομισματική σύσφιξη εκ μέρους της Federal Reserves οδήγησε το Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της crypto-αγοράς να μην ξεπερνά τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα της Coinbase ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα κέρδη της ξεπέρασαν εκείνα των μεγαλύτερων, παραδοσιακών χρηματιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των CME Group of Chicago και Intercontinental Exchange.

Παρά τις ζοφερές προοπτικές, τα στελέχη της εταιρείας παραμένουν ψύχραιμοι: «Βλέπουμε τις περιόδους πτώσης ως μια μεγάλη ευκαιρία επειδή είμαστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται», δήλωσε ο Brian Armstrong, διευθύνων σύμβουλος της Coinbase. «Αποκτούμε σπουδαία ταλέντα κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων και έτσι κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας σε περιόδους κρίσης.

To άρθρο Απογοήτευσε η Coinbase: Καθίζηση 40% στους όγκους συναλλαγών και σε έσοδα δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα