Αντιμέτωπα με την ψυχική εξάντληση μέλη του προσωπικού σε κρουαζιερόπλοια που έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα

10:05 17/5/2020 - Πηγή: Fortune

των Jonathan Levin & K. Oanh Ha, Bloomberg

Η Lauern Carrick και ο αρραβωνιαστικός της Joe Harrison δεν έχουν καταφέρει να κοιμηθούν πραγματικά εδώ και κάμποσες εβδομάδες. Οι δύο χορευτές στο κρουαζιερόπλοιο Infinity της Celebrity Cruises λένε ότι ο εγκλωβισμός τους στο πλοίο εδώ και δύο μήνες τους έχει εξαντλήσει συναισθηματικά.

«Έκλαιγα όλη μέρα» λέει η 29χρονη Carrick. «Χρειαζόμαστε αλκοόλ για να κοιμηθούμε – τόσο χάλια είναι τα πράγματα. Ανησυχούμε κι αγχωνόμαστε.

Το μόνο που θέλουμε είναι να πάμε σπίτι».

Η Carrick και ο Harrison είναι δύο από τα πάνω από 90.000 μέλη του προσωπικού κρουαζιερόπλοιων που βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο των ΗΠΑ και περιμένουν τον επαναπατρισμό τους. Οι πρόσφατοι θάνατοι μελών του προσωπικού έχουν σοκάρει τον κλάδο και έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία των εργαζομένων στην κρουαζιέρα.

«Είναι μια πολύ πιεστική κατάσταση» λέει ο Fabrizio Barcellona, αναπληρωτής γραμματέας για ναυτικούς στη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές. «Η μακρά περίοδος που πρέπει να παραμείνουν πάνω στο πλοίο μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση ανησυχίας. Οι άνθρωποι στεναχωριούνται πραγματικά».

Η Princess Cruises ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένας 39χρονος ναυτικός από την Ουκρανία σκοτώθηκε πηδώντας από το κρουαζιερόπλοιο Regal Princess στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Όπως δήλωσε η εταιρεία, είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού των μελών του πληρώματος.

Ένας άλλος εργαζόμενος βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του πάνω στο Carnival Breeze και η αιτία θανάτου του δεν σχετίζεται με τον Covid-19, ανέφερε η εταιρεία. Η Carnival, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το συμβάν, από σεβασμό προς την οικογένεια του νεκρού.

Και η Royal Caribbean Cruises Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της κρουαζιέρας παγκοσμίως, είπε ότι ένα μέλος του πληρώματος έπεσε από το κατάστρωμα του Jewel of the Seas πριν από δύο εβδομάδες περίπου.

Η Krista Thomas, πρώην στέλεχος της Norwegian Cruises Line που διαχειρίζεται δύο σελίδες στο Facebook για το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων και τους συγγενείς τους, λέει ότι οι θάνατοι αυτοί έχουν συγκλονίσει τους εργαζόμενους στα πλοία. Τις τελευταίες μέρες, έχει λάβει πολλά μηνύματα από υπαλλήλους σε κρουαζιερόπλοια που μαρτυρούν τάσεις αυτοκτονίας, επισημαίνει η ίδια.

«Πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στις μικρές καμπίνες τους για 21 ώρες την ημέρα και καταρρέουν από τη μοναξιά και το στρες» λέει η Thomas. «Σε κάποιους είπαν να ετοιμαστούν να φύγουν αλλά μετά οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν. Αυτά τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα έχουν μεγάλο τίμημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα