Άμεση ελάφρυνση χρέους σε 25 χώρες από το ΔΝΤ- Έκκληση για περισσότερη στήριξη

09:42 14/4/2020 - Πηγή: Fortune

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την άμεση ελάφρυνση χρέους για 25 φτωχά μέλη του στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Ταμείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σήμερα, ανακοινώνω με χαρά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την άμεση ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους 25 μελών του ΔΝΤ» τόνισε σε δήλωση της η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Αυτό

παρέχει δωρεές στα πιο φτωχά και ευάλωτα μέλη μας για να καλύψουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς του ΔΝΤ αρχικά για τους επόμενους έξι μήνες και θα τα βοηθήσει να κατευθύνουν περισσότερους από τους λιγοστούς οικονομικούς τους πόρους για έκτακτες υγειονομικές και άλλες προνοιακές ανάγκες» σημείωσε.

Όπως ανέφερε η κα. Γκεοργκίεβα, το ΔΝΤ θα παράσχει σε αυτή τη φάση ελάφρυνση 500 εκατ. δολαρίων στα 25 μέλη του, χρησιμοποιώντας χορηγίες 185 εκατ. δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και 100 εκατ. δολαρίων από την Ιαπωνία.

Σημαντική συνεισφορά αναμένεται και από την Ολλανδία και την Κίνα, πρόσθεσε η ίδια.

Παράλληλα, κάλεσε και άλλους δωρητές να ενισχύσουν τη δυνατότητα του Ταμείου να παράσχει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους για διάστημα δύο ετών στα πιο φτωχά κράτη μέλη.

Οι χώρες που θα λάβουν ελάφρυνση χρέους είναι οι εξής: Αφγανιστάν, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσαντ, Κομόρος, Κονγκό, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάμπια, Γκουϊνέα, Γκουϊνέα-Μπισάου, Αϊτή, Λιβερία, Μαγαδασκάρη, Μαλάουι, Μάλι, Μοζαμβίκη, Νεπάλ, Νίγηρας, Ρουάντα, Σάο Τόμε και Πρίνσιπε, Σιέρα Λεόνε, Νησιά Σόλομον, Τατζικιστάν, Τόγκο και Υεμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα