Spitogatos Property Index (SPI): Ο δείκτης τιμών προσφοράς για την ελληνική αγορά ακινήτων

12:28 25/9/2019 - Πηγή: Fortune

Έναν πρωτοποριακό δείκτη τιμών προσφοράς ακινήτων που δίνει άμεσα την εικόνα της τάσης των τιμών της αγοράς σε όλες τις περιοχές της χώρας παρουσιάζει ο  Spitogatos, η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Ο Spitogatos Property

Index (SPI) (https://www.spitogatos.gr/deiktis-timon) τροφοδοτείται από τη βάση δεδομένων του Spitogatos που περιέχει σήμερα περισσότερες από 3 εκατομμύρια καταχωρήσεις ακινήτων και με τη χρήση εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας και ανάλυσης, δίνει μια ευκρινή εικόνα της διακύμανσης των τιμών από το 2011 έως και σήμερα για κάθε είδος ακινήτου σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο δείκτης, χρησιμοποιώντας ως χρονολογική βάση εκκίνησης το 2011, αποτυπώνει τις μεταβολές σε μονάδες δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν ενοικιάσεις ή πωλήσεις στην περιοχή που τους ενδιαφέρει, όπως και την κατηγορία ακινήτου, παρακολουθώντας την εξέλιξη των τιμών στην πάροδο του χρόνου.

Με αφορμή το λανσάρισμα του Spitogatos Property Index, ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, σημειώνει: «Η αγορά των ακινήτων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για όλους, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, αγοραστές, αλλά και υποψήφιους επενδυτές. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες για μια ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς, λανσάραμε τον SPI, ώστε να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους και να πάρουν αποφάσεις για τα ακίνητά τους, να ορίσουν ενδεχομένως το καταλληλότερο χρονικό διάστημα για να επενδύσουν, αλλά και να έχουν μια αίσθηση όχι μόνο για τη «μεγάλη εικόνα», αλλά και τους δείκτες στην ευρύτερη περιοχή που τους ενδιαφέρει. Στο Spitogatos είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το βήμα, καθώς θέλαμε να μοιραστούμε με τους χρήστες μας τη γνώση και την ιστορικότητα για το χώρο του Real estate, που μας παρέχει η πολυετής και συνεχώς αυξανόμενη χρήση της ιστοσελίδας από το ελληνικό κοινό».

Τα δεδομένα του δείκτη ανανεώνονται σε μηνιαία βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα