O Τσίπρας δήλωσε ότι δεν ήξερε…για το Μάτι: «Δεν γνώριζα πως μεταδιδόταν δημόσια η σύσκεψη – Δεν ήξερα για νεκρούς»

21:52 2/7/2019 - Πηγή: Fortune

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το αν γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι, την ώρα που επέστρεφε άρον άρον από το εξωτερικό, το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018. «Δεν μου είχαν πει για νεκρούς» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταδιδόταν ζωντανά.

«Για μένα δεν

ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ (σ.σ. Βοσνία), για μία βράβευση. Με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα» τόνισε.

«Βρέθηκα από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Είδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Δεν ήξερα, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους» πρόσθεσε.

Όπως είπε, «αιφνιδιάστηκαν από την κάμερα οι υπουργοί και δεν μου είπαν τίποτα». Και πρόσθεσε: «Οταν έφυγαν οι κάμερες ρώτησα γιατί είστε έτσι, τους υπουργούς και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε δήλωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, όχι ότι έγινε κακή επικοινωνιακή διαχείριση».

Keywords
Τυχαία Θέματα