Meet the bio side of life… στο Χαλάνδρι

14:09 24/7/2019 - Πηγή: Fortune

Το Κτήμα Αρίστη αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Χαλανδρίου. Μπορεί να βρίσκεται μόλις λεπτά μακριά από το μετρό, αλλά λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του, την ατμόσφαιρα, τα προϊόντα και τις δραστηριότητες που προσφέρει. Πίσω από το Κτήμα Αρίστη και τα αφεψήματα SΑρίστη βρίσκεται μια νέα κοπέλα, μόλις 29 ετών, η Αρίστη. Με σπουδές μαγειρικής στο Λονδίνο, ζαχαροπλαστικής και event management στη Νέα

Υόρκη και Food & Beverage and Hospitality στο Σαν Φρανσίσκο, όπου εργάστηκε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σε μια εποχή που πολλοί νέοι Έλληνες φεύγουν, εκείνη επέλεξε να γυρίσει. «Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο που θα απέπνεε ηρεμία, χαλάρωση και θετικότητα, και θα μπορούσε μέσα από διαφορετικές χρήσεις να φέρει χαρά και αρμονία στους ανθρώπους» μου λέει. Κάπως έτσι μετέτρεψε το οικόπεδο που είχε στην ιδιοκτησία της σε έναν πολυχώρο όπου κάποιος μπορεί «να αποφορτιστεί, να απολαύσει το ρόφημά του, αλλά και να καταναλώσει τα προϊόντα που παράγονται εδώ».

Το Κτήμα Αρίστη δεν αποτελεί μόνο έναν πνεύμονα στο κέντρο του Χαλανδρίου. «Είναι ανοιχτό για όλους, είτε για μια απλή βόλτα είτε για συμμετοχή σε κάποιο από τα σεμινάρια ενηλίκων και παιδιών που διοργανώνουμε, ενώ παρέχει πληθώρα επιλογών που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του επισκέπτη. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά, διοργανώνουμε ένα Summer Camp όπου οι μικροί μας φίλοι έρχονται κοντά στη φύση μέσα από τα εικαστικά, το παιχνίδι και την ομαδικότητα. Στόχος μου είναι όσοι περνούν το κατώφλι μας να αφήνουν πίσω τους έγνοιες και προβλήματα, και να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Πέρα από τις στιγμές χαλάρωσης και αρμονίας, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν και λίγο από το Κτήμα μαζί τους, μέσα από την υπηρεσία «Bio Basket». Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται, και καθώς τα προϊόντα είναι όλα βιολογικά και οι ποσότητες περιορισμένες, τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τα διαθέσιμα καλάθια είναι δύο, το μεσαίο και το μεγάλο, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να το παραλάβουν από το Κτήμα είτε να τους σταλεί στο σπίτι.

Η υπηρεσία «Bio Basket» βασίζεται στη φιλοσοφία «farm to table», κάτι που αποτελεί τμήμα μιας παγκόσμιας «στροφής» προς τα βιολογικά προϊόντα και στην αλλαγή του τρόπου που οι σύγχρονοι καταναλωτές ψωνίζουν. Σύμφωνα με την Αρίστη Σάρρα, «η στροφή προς μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων χαρίζει δύναμη, ευεξία και ενέργεια χωρίς να στερεί την απόλαυση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον, επιλέγοντας προσεκτικά τα προϊόντα διατροφής και κάνοντας το wellness στάση ζωής».

Άλλωστε, μια προσωπική της εμπειρία την οδήγησε να δημιουργήσει την εταιρεία SΑρίστη, καθώς, προκειμένου να ανακουφιστεί από στομαχικές διαταραχές, κατέφυγε στη βοήθεια των βοτάνων. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη συλλογή με τα αφεψήματα SΑρίστη, τα οποία είναι πιστοποιημένα βιολογικά, δεν έχουν ενισχυτικά γεύσης και χρωστικές, ενώ τα περισσότερα είναι χωρίς καφεΐνη.

«Διαλέγουμε πάντα εξαιρετικής ποιότητας βότανα και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο eco-friendly γίνεται στην γραμμή παραγωγής μας» τονίζει η Αρίστη, συμπληρώνοντας ότι η σειρά διαθέτει δύο διαφορετικά teabags: το ένα από βιοδιασπώμενο νάιλον και το άλλο από χειροποίητη μουσελίνα, για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Προς το παρόν υπάρχουν πέντε blends: love (διέγερση), hangover (αποτοξίνωση), digest (χώνεψη), vitality (ενέργεια) και relax (χαλάρωση).

Τι ξεχωρίζει τα προϊόντα SΑρίστη από τα άλλα αφεψήματα ή ακόμα και από το απλό τσάι; «Η ειδοποιός διαφορά της SΑρίστη σε σχέση με τον ανταγωνισμό έγκειται στην υψηλή ποιότητα των βιολογικών βοτάνων. Τα μείγματά μας είναι αποτέλεσμα blending, που γίνεται με τεχνογνωσία και μεράκι. Στόχος μας ήταν να ενώσουμε τα βοτάνια της Μητέρας Γης από κάθε γωνιά του κόσμου, καταργώντας τα σύνορα. Πιστεύουμε στην πληθωρικότητα της φύσης, την ποικιλομορφία της και την αστείρευτη δημιουργικότητά της. Για τον λόγο αυτό προτιμήσαμε τους συνδυασμούς διαφορετικών βοτάνων που επιλέγουμε μαζί με τον βοτανολόγο μας. Τέλος, οι πρωτότυπες και οικολογικές συσκευασίες μας αντιπροσωπεύουν το μεγαλείο της φύσης, τη χρωματιστή της παλέτα, την αρμονία της και τη διαφορετικότητα της» αναφέρει η Αρίστη.

Το packaging είναι, όντως, αυτό που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του καταναλωτή χάρη στα έντονα χρώματα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που τα διακρίνει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα προϊόντα SΑρίστη έχουν βραβευτεί τόσο για τη γεύση όσο και για το packaging με διεθνή βραβεία όπως το A’ Awards (Bronze A’ Design Award Winner for Packaging Design Category in 2018) και το Olymp Awards (Silver Olymp Award Winner for Packaging and Taste Category in 2018).

Αυτή η αναγνώριση ήρθε έπειτα από πολύ προσωπικό κόπο της Αρίστης και των συνεργατών της, οι οποίοι, όπως λέει, θέλει να διαθέτουν το ίδιο πάθος και μεράκι για τα προϊόντα όπως και η ίδια. Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζει η Αρίστη στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι η απουσία ουσιαστικής βοήθειας από το κράτος. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθά περισσότερο τους νέους επιχειρηματίες, θέτοντας σαφή επιχειρηματικά πλαίσια και δημιουργώντας ένα φορολογικό σύστημα πιο φιλικό προς τους επιχειρηματίες, ώστε να τονώσει τη δραστηριότητα της αγοράς. Κάθε νέο ξεκίνημα θέλει κόπο, πείσμα και επιμονή για να τα καταφέρεις» προσθέτει.

Ποιοι είναι οι στόχοι της για το άμεσο και το απώτερο μέλλον; «Η εδραίωση του brand SΑρίστη στην Ελλάδα και η επέκταση στις ξένες αγορές. Σήμερα τα αφεψήματα SΑρίστη εξάγονται σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, ενώ έχουμε κάνει κινήσεις για να πάμε Αμερική. Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε delicatessen, από το Harrod’s στο Λονδίνο μέχρι τον Θανόπουλο στην Κηφισιά». Ενώ όσον αφορά το Κτήμα, λέει χαρακτηριστικά: «Θέλω να δω το κτήμα να ανθίζει με κόσμο, που να το απολαμβάνει και να το εκτιμά, κάτι που θεωρώ πως είναι και το πιο σημαντικό, γιατί δεν υπάρχει πάντα αυτή η νοοτροπία».

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα