IWG: O ηγέτης στον τομέα των ευέλικτων χώρων εργασίας αναπτύσσεται σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω franchising

13:02 1/10/2020 - Πηγή: Fortune

Η IWG, ο παγκόσμιος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας που φέρνει σε επαφή εκατομμύρια επαγγελματίες και τους δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο παραγωγικοί στους ειδικά σχεδιασμένους χώρους της, αλλάζει μοντέλο και αναπτύσσεται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω συμπράξεων βασικής δικαιόχρησης (franchise). Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου ευέλικτων χώρων, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου η εταιρεία

σημειώνει ήδη επιτυχημένη πορεία, όσο και στις περισσότερες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο επιχειρηματικών κέντρων, σύμφωνα με τις τάσεις που εξελίσσονται διεθνώς.

Σήμερα, η IWG η οποία κατέχει εμπειρία 30 ετών και έχει παρουσία σε 120 χώρες με 3.500 επιχειρηματικά κέντρα, λειτουργεί στην Ελλάδα με επιτυχία 9 κέντρα, με δύο brands, τα Spaces και τα Regus. Καθώς η ζήτηση αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς, η IWG, δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο είδος επενδυτικής ευκαιρίας στον συγκεκριμένο, ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Άμεσος στόχος είναι η επέκταση και δημιουργία νέων ευέλικτων χώρων εργασίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, δημιουργώντας ένα δίκτυο με πάνω από 60 επιχειρηματικά κέντρα. Το πρόγραμμα ανάπτυξης θα βασιστεί στις δυνατότητες της τοπικής αγοράς, με βάση την εγκεκριμένη μεθοδολογία της IWG και θα παρέχει λύσεις τόσο σε εταιρείες όσο και σε μεμονωμένους εργαζόμενους, προσφέροντας σύγχρονους και ευέλικτους επαγγελματικούς χώρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ο Χρήστος Μισαηλίδης, CEO της IWG, δήλωσε για τα νέα σχέδια του Ομίλου: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μέσω του νέου μοντέλου franchise θα έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και να παρέχουμε τους ευέλικτους χώρους εργασίας της IWG και τις υπηρεσίες μας σε περισσότερους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε δυναμικά το επόμενο διάστημα με συναντήσεις στην Περιφέρεια για να εντοπίσουμε τους κατάλληλους συνεργάτες και να αναπτύξουμε το δίκτυό μας άμεσα ακολουθώντας πιστά τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της ευέλικτης εργασίας».

Τι παρέχει το νέο franchise επενδυτικό μοντέλο

Η IWG από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας προσφέρει συνεχή υποστήριξη. Οι franchisees έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει ο Όμιλος, όπως πρόσβαση στο παγκόσμιο πελατολόγιο της εταιρείας, κέντρα υποστήριξης που παρέχουν τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της IWG, σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πωλήσεων για τα κέντρα από όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και υποστηρικτικό υλικό marketing. Το να γίνει κάποιος συνεργάτης franchise μπορεί να του προσφέρει μια υψηλή απόδοση χαμηλού κινδύνου, καθώς ο κόσμος πλέον κάνει στροφή προς έναν τρόπο εργασίας που ανταμείβει την ευελιξία. Σύμφωνα με έρευνες, μέσα στην επόμενη πενταετία, υπολογίζεται ότι οι ευέλικτοι χώροι εργασίας θα αποτελούν το 30% των γραφειακών χώρων μεγάλων εταιρειών. Στην Ελλάδα η τάση των μεγάλων εταιρειών είναι να κρατήσουν τα κεντρικά γραφεία και να κάνουν outsource τα δευτερεύοντα, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει πολύ πριν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα