H υπηρεσία Uber Eats γνωρίζει «εκρηκτική» αύξηση εν μέσω πανδημίας

14:02 7/11/2020 - Πηγή: Fortune

της Danielle Abril

Tα τελευταία αποτελέσματα για τα κέρδη της Uber επιβεβαιώνουν δύο πράγματα σχετικά με την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας: Οι άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να κάνουν κράτηση για μετακινήσεις και όλο και περισσότερο παραγγέλνουν τα τρόφιμα και τα είδη παντοπωλείου τους για κατ’ οίκον διανομή.

Η Uber Eats, η επιχείρηση παραδόσεων της Uber, επωφελείται από μια «μαζική διαρθρωτική αλλαγή στη συμπεριφορά

των καταναλωτών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές την Πέμπτη. «Οι καταναλωτές εξοικειώνονται γρήγορα με τη μαγεία της παράδοσης κατ’ οίκον οποιουδήποτε πράγματος στην πόρτα τους σε μισή ώρα».

Η Uber ανακοίνωσε την Πέμπτη έσοδα 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έχασε 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα εκπληκτικό νούμερο, αλλά και μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τα 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια που έχασε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθούν τρία βασικά συμπεράσματα από την ανακοίνωση των κερδών:

Ο κανονισμός Prop.22 θα επεκταθεί και πέραν της Καλιφόρνιας

Ο Khosrowshahi επαίνεσε την ψήφιση αυτή την εβδομάδα του κανονισμού Prop.22, που επιτρέπει σε εταιρείες σαν την Uber να συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν τους εργαζομένους τους ως ανεξάρτητους συνεργάτες. Το μέτρο εξοικονομεί σημαντικά χρήματα σε μεγάλες εταιρείες που θα έπρεπε να δαπανήσουν για την πληρωμή υπαλλήλων και τις πλήρεις παροχές που συνοδεύουν το καθεστώς εξαρτημένης εργασίας.

Η παράδοση φαγητού κατ’ οίκον συνεχίζει να αναπτύσσεται

Τα έσοδα της Uber Eats αυξήθηκαν κατά 125% από έτος σε έτος στα 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κατά το οποίο οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν.

Ο Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της, εξαιρουμένων ορισμένων εξόδων, σε κάθε παράδοση μειώνοντας τις εκπτώσεις και λόγω των πελατών που ξοδεύουν περισσότερα για τις παραγγελίες τους. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Uber Eats έχασε 183 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων ορισμένων εξόδων, παρουσιάζοντας βελτίωση 42% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι επιβατικές μετακινήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Τα έσοδα από τις επιβατικές μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 53% από έτος σε έτος, στα 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια, μια βελτίωση σε σχέση με την πτώση 67% του προηγούμενου τριμήνου.

Ο Khosrowshahi είπε ότι οι επιβατικές μετακινήσεις αυξάνονται σε ορισμένες πόλεις καθώς οι άνθρωποι ξαναρχίζουν τις μετακινήσεις. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, οι ακαθάριστες κρατήσεις ή τα χρήματα που συλλέγει η Uber πριν πληρώσει τους οδηγούς αυξήθηκαν κατά περίπου 63% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα