Eric Schmidt: Το Facebook «το παρατράβηξε» με τα έσοδα και δεν ασχολήθηκε αρκετά με την πτυχή της ορθολογικής σκέψης

19:16 8/11/2021 - Πηγή: Fortune

Η συμπεριφορά του Facebook που αποκαλύφθηκε σε έγγραφα που διέρρευσαν είναι «αρκετά ανησυχητική», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, ο οποίος κάλεσε τις εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας να επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Το Facebook, τώρα γνωστό ως Meta Platforms Inc., «’το παρατράβηξε’ με τα έσοδα και δεν ασχολήθηκε αρκετά με την πλευρά της ορθολογικής

σκέψης», είπε ο Schmidt σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. «Μπορείτε να το δείτε από τις διαρροές που έχουν λάβει χώρα σχετικά με το Facebook».

Τα έγγραφα – που κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και στο Κογκρέσο από την καταγγέλλουσα Frances Haugen και ήρθαν στην κατοχή της Wall Street Journal, του Bloomberg και άλλων μέσων ενημέρωσης – δείχνουν ότι η Meta δυσκολεύτηκε να περιορίσει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

Αποκάλυψαν επίσης ότι το προσωπικό της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών ερευνητών, κατηγορήθηκε επειδή απέτυχε να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό των ομάδων που υποκίνησαν την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Και εσωτερικές μελέτες επισήμαναν τους πιθανούς κινδύνους της εφαρμογής Instagram για έφηβα κορίτσια. Η εταιρεία, με χρηματιστηριακή αξία 934 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετονομάστηκε σε Meta τον περασμένο μήνα.

«Το ανησυχητικό είναι ότι ο κόσμος ανέφερε πριν από πολύ καιρό ότι το Facebook ακολουθούσε αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές, αλλά νόμιζαν ότι ‘είτε δεν το καταλάβαινε είτε δεν τις αξιολογούσε’», είπε ο Schmidt. «Και αυτό που μάθαμε από αυτές τις αποκαλύψεις είναι ότι αυτές οι εταιρείες – και συγκεκριμένα το Facebook – γνώριζαν τι έκαναν».

Ωστόσο, ο Schmidt είπε ότι αντιτίθεται στην προσπάθεια ρύθμισης του κλάδου της τεχνολογίας. «Η ρύθμιση γίνεται πάντα είτε πολύ νωρίς είτε πολύ αργά», είπε το στέλεχος, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Google από το 2001 έως το 2011 και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας μέχρι το 2018. «Αυτό που θα προτιμούσα θα ήταν ένα είδος σωστής εταιρικής αυτοσυγκράτησης», είπε.

Ο Schmidt παραμένει τεχνικός σύμβουλος και κορυφαίος επενδυτής στη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc., και πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου Broad Institute. Ενώ βρισκόταν στην Google, οργάνωσε την εξαγορά του YouTube, μιας άλλης κοινωνικής υπηρεσίας με δισεκατομμύρια χρήστες που έχει δεχθεί κριτική για διάδοση παραπληροφόρησης.

To άρθρο Eric Schmidt: Το Facebook «το παρατράβηξε» με τα έσοδα και δεν ασχολήθηκε αρκετά με την πτυχή της ορθολογικής σκέψης δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα