CEO – CFO: Δύο συνεργάτες που συμφωνούν ότι διαφωνούν – Η «αιώνια» διαμάχη

11:52 2/11/2021 - Πηγή: Fortune

Το να είσαι οικονομικός διευθυντής σημαίνει μερικές φορές να διαφωνείς με σεβασμό με το αφεντικό σου. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μέρος του να είσαι στρατηγικός επιχειρηματικός εταίρος του CEO, σύμφωνα με την Julie Sweet, διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο της Accenture.

«Είμαστε σε αυτό μαζί, πάντα», δήλωσε η Sweet

για την CFO της, KC McClure, κατά τη διάρκεια της εικονικής συνεδρίας CFO Collaborative του Fortune σε συνεργασία με την Workday στις 27 Οκτωβρίου. Τα στελέχη μίλησαν με ειλικρίνεια για τη σχέση εργασίας τους στην ανώτατη ομάδα στελεχών της πολυεθνικής εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών. «Ως συνεργάτης μου, είναι πραγματικά κρίσιμο το γεγονός ότι η KC είναι πρώτα επιχειρηματική ηγέτις, ακριβώς όπως εγώ προσβλέπω στον νομικό μου σύμβουλο ως έναν επιχειρηματικό ηγέτη με νομική εμπειρία. Αλλά και έναν ηγέτη που ενσαρκώνει τις αξίες μας», δήλωσε η Sweet.

«Πρέπει να έχετε αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον», τόνισε η McClure. «Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε πολύ ειλικρινείς συζητήσεις. Η Julie αισθάνεται πολύ άνετα μαζί μου, όπως και εγώ μαζί της. Τυχαίνει να διασκεδάζουμε στην πορεία και μας αρέσει πραγματικά να δουλεύουμε μαζί». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μοιράζονται πάντα την ίδια άποψη. 

«Δεν θα το έκανα αυτό μπροστά στους 624.000 ανθρώπους μας, αλλά ένα από τα πράγματα που η KC και εγώ είμαστε πολύ άνετες να κάνουμε με την ευρύτερη ηγετική μας ομάδα είναι να μην συμφωνούμε πάντα», επεσήμανε η Sweet. Η εταιρεία κινείται με «εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς», δουλεύοντας για την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων, μερικές φορές σε λιγότερο από 12 μήνες, εξήγησε η Sweet. «Αυτό λειτουργεί μόνο αν η ηγετική ομάδα σας είναι πρόθυμη να κάνει τις δύσκολες συζητήσεις», είπε. «Ένα από τα πράγματα που συμφωνήσαμε με την KC από την αρχή είναι ότι θα κινηθούμε έτσι».

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε βρεθεί σε συσκέψεις όπου επικρατεί σιωπή», εξήγησε η McClure. «Μιλάς, προσπαθείς να αποφασίσεις κάτι πολύ σημαντικό και κανείς δεν λέει τίποτα. Η Julie και εγώ έχουμε μια τόσο υπέροχη σχέση που θα σταθώ και θα κάνω μια ερώτηση ή θα πω, εδώ είναι ένας διαφορετικός τρόπος να το δεις αυτό. Αυτό ανοίγει κατά κάποιο τρόπο το έδαφος για να νιώσουν οι άλλοι άνετα να κάνουν το ίδιο».

Η Sweet έγινε διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture τον Σεπτέμβριο του 2019 και πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2021. Εντάχθηκε στην εταιρεία το 2010, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε σε ρόλους όπως διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture στη Βόρεια Αμερική. Η McClure εργάζεται στην Accenture για περισσότερα από 30 χρόνια. Πριν από τον διορισμό της ως CFO τον Ιανουάριο του 2019, υπηρέτησε σε διάφορους ηγετικούς ρόλους στα οικονομικά, όπως ως ανώτερη διευθύνουσα σύμβουλος επιχειρηματικών και εμπορικών χρηματοοικονομικών.

«Για να κάνουν τη δουλειά τους ένας διευθύνων σύμβουλος και ένας οικονομικός διευθυντής, πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση ως προς τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σας», είπε η McClure. «Η δουλειά μου είναι να συνεργάζομαι με την Julie για να διασφαλίσω ότι παρακολουθώ πώς τα πάμε σε σχέση με τη στρατηγική μας και να κάνω δύσκολες επιλογές σε ευθυγράμμιση με την Julie σχετικά με τις προτεραιότητές μας».

«Ένα από τα βασικά στοιχεία της ηγεσίας μας είναι η φροντίδα των ανθρώπων μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», ανέφερε η Sweet. «Η δουλειά του οικονομικού διευθυντή είναι πολύ ευρεία. Ξεκινάει με την επιχείρηση, αλλά και με το να διασφαλίζει ότι όλα όσα κάνουμε ταιριάζουν με τις αξίες μας».

Όσον αφορά τον ευρύτερο ρόλο, η τεχνολογία υπάγεται όλο και περισσότερο στην αρμοδιότητα του CFO. «Ο ρόλος των δεδομένων και της τεχνολογίας είναι δραματικά διαφορετικός απ’ ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια», τόνισε η McClure. «Βρισκόμαστε κατά 95% στο cloud». Και αυτή η προηγμένη τεχνολογία ήταν χρήσιμη για τον επικεφαλής των οικονομικών όταν η Sweet ήθελε να κάνει εκτεταμένες αλλαγές, είπε.

«Όταν η Julie έγινε CEO, στους πρώτους έξι μήνες της αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να αναδιοργανώσει ολόκληρη την εταιρεία μας και να κάνει τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό που έχουμε κάνει ποτέ στην ιστορία της Accenture», εξήγησε η McClure. Όλες οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των τμημάτων αναφορών και υποβολών, συνέβησαν στα μέσα του έτους. «Το καταφέραμε αυτό επειδή βρισκόμασταν στο cloud». Η McClure ήταν τόσο σίγουρη ότι η τεχνολογία ήταν άρτια που «το Σαββατοκύριακο που τέθηκε σε λειτουργία, δεν ανησύχησα καν».

To άρθρο CEO – CFO: Δύο συνεργάτες που συμφωνούν ότι διαφωνούν – Η «αιώνια» διαμάχη δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα