Branded leisure φιλοξενία: Ποια luxury brands αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά του hospitality τα επόμενα χρόνια

10:16 15/7/2021 - Πηγή: Fortune

Γράφει η Γωγώ Ράπτη

Καθώς η φιλοξενία βρίσκει τα πατήματα της εν μέσω πανδημίας, brands που δεν σχετίζονται με τον τουρισμό εισέρχονται με γρήγορους ρυθμούς στην αγορά, δημιουργώντας ένα νέο trend και αναθεωρώντας την αξία τόσο των μονάδων, όσο του προορισμού, αλλά και της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Από την Aston Martin μέχρι τη Bulgari μεγάλα brands έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα ξενοδοχειακών μονάδων, στρέφοντας το ενδιαφέρον σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης, μέσα από το οποίο ενισχύονται οι σχέσεις τους

με το υφιστάμενο κοινό τους.

To γκολφ, η υψηλού επιπέδου γαστρονομία, η αυτοκινητοβιομηχανία και πρόσφατα μεγάλα μέσα ενημέρωσης – όπως o όμιλος Conde Nast με τα Vanity Fair, Vogue και GQ – έχουν προγραμματίσει την είσοδο τους στα ξενοδοχεία, στοχεύοντας σε μια νέα tailor-made εμπειρία πολυτέλειας και στη διατήρηση και επέκταση του αγοραστικού τους κοινού. Η αυτοκινητοβιομηχανία και το design, καθώς επίσης και η μόδα, βρίσκονται ήδη εντός παιχνιδιού, μετρώντας ισχυρές συνεργασίες με διεθνή ξενοδοχειακά brands.

Μεγάλοι όμιλοι όπως οι Armani Casa, από τον κλάδο του design, Fendi & Missoni από τον κόσμο της μόδας και Aston Martin από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν ήδη μπει στην αγορά της φιλοξενίας με το άνοιγμα ξενοδοχειακών μονάδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Luis Vuitton, η οποία κάτω από τον όμιλο LVMH διατηρεί σήμερα 75 οίκους, ανάμεσα στους οποίους και ξενοδοχειακές μονάδες σε high-end προορισμούς. Η νεότερη προσθήκη αυτή του Cheval Blanc στο Παρίσι, άνοιξε τις πόρτες του το 2021 με 72 δωμάτια και Art Déco αισθητική που αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική κληρονομιά. Το 2018 ο όμιλος εξαγόρασε επίσης και την Belmond, διευρύνοντας την leisure δραστηριότητά του.

Την ίδια στιγμή, ο οίκος Armani μετρά ήδη δυο εντυπωσιακά ξενοδοχεία σε Μιλάνο και Ντουμπάι. Από το 2010 το Hotel Armani Dubai στο Burj Khalifa, βρίσκεται σε λειτουργία σε συνεργασία με την Emaar Hotels & Resorts, προσφέροντας μια εμπειρία διαμονής με μοναδική αισθητική, που φέρνει αέρα Ιταλίας στο Ντουμπάι.

Ανάμεσα στις νέες προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Pharrell Williams στο Τορόντο και η Tonino Lamborghini στο Ντουμπάι. Το εντυπωσιακό project με την ονομασία «Tonino Lamborghini Residences Dubai» ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και θα είναι η πρώτη luxury κοινότητα του ομίλου, με 10.000 κατοικίες.

Την ίδια στιγμή η ιταλική Pininfarina, ηγέτης στο σχεδιασμό αυτοκινήτων, έχει το ξενοδοχείο Keating Hotel by Pininfarina στο Σαν Ντιέγκο και αναμένεται να επεκτείνει τη δραστηριότητα της στη Βραζιλία, αυξάνοντας τον αριθμό των ξενοδοχείων σε έξι, με τους μελλοντικούς προορισμούς να περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Ισπανία.

Η ποικιλομορφία της νέας αυτής αγοράς είναι εντυπωσιακή, με ακόμα περισσότερα μεγάλα ονόματα να εκπροσωπούν επάξια τις βιομηχανίες τους. Το εστιατόριο Nobu αναμένεται να ανοίξει το «Nobu Residences Toronto» που θα περιλαμβάνει 660 κατοικίες, ενώ ο Roberto Cavalli σχεδιάζει να επενδύσει σε projects στη Μέση Ανατολή, δυο εκ των οποίων στο Ντουμπάι.

Παραδοσιακά οι εταιρείες αυτές αναζητούν αναδυόμενες αγορές για να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους, με αποτέλεσμα την αύξηση ζήτησης αναπτυσσόμενων προορισμών, όπως στον Ειρηνικό και στη Βόρεια Αμερική.

Σε επίπεδο χωρών οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται με 19 ολοκληρωμένα projects, και ακολουθεί η Ινδία με 8.

Στις αγορές αυτών των χωρών δραστηριοποιούνται επίσης ενεργά και τα μη ξενοδοχειακά brands. To Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη έχουν 8 και 5 projects αντίστοιχα, το Ντουμπάϊ 4, ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν το Μουμπάι, η Πούνε, το Λονδίνο και η Μόσχα.

Την ίδια στιγμή η Λατινική Αμερική ανέρχεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση με δυναμικά ανοίγματα στη Βραζιλία. Χαρακτηριστικά το São Paulo αναμένει επενδύσεις μέσα από 7 νέα projects.

To άρθρο Branded leisure φιλοξενία: Ποια luxury brands αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά του hospitality τα επόμενα χρόνια δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα