BofA: «Αιμορραγούν» τα funds μετοχών και ομολόγων

10:05 22/5/2022 - Πηγή: Fortune

Οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις περισσότερες μεγάλες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού την περασμένη εβδομάδα, με τις αμερικανικές μετοχές και τα αμερικανικά ομόλογα να αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση στις μαζικές εκροές, εν μέσω ανησυχιών ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα ωθήσει τις κορυφαίες οικονομίες σε ύφεση.

Τα funds που επενδύουν σε μετοχές κατέγραψαν εκροές 5,2 δισ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, αν και τα funds

που επενδύουν σε αμερικανικές μετοχές κατάφεραν να προσελκύσουν εισροές 0,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Bank of America που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global.

Οι εκροές από τα funds που επενδύουν σε ομόλογα έφθασαν τα 12,3 δισ. δολάρια, με εισροές μόνο στα treasuries και το κρατικό χρέος. Οι επενδυτές αποχώρησαν επίσης από μετρητά και χρυσό.

Οι μετοχές έχουν χάσει κεφαλαιοποίηση αξίας σχεδόν 12 τρισ. δολάρια από τα υψηλά του Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές ξεφορτώνονται τα στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και την άνοδο του πληθωρισμού.

Στη μηνιαία έρευνα της BofA που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι φόβοι για πιθανή ύφεση υπερίσχυσαν των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αν και αναλυτές της Goldman Sachs και της JPMorgan Chase υποστηρίζουν ότι οι φόβοι για επικείμενη ύφεση είναι υπερβολικοί, η Morgan Stanley και η BofA λένε ότι το sell off στην αγορά μετοχών έχει ακόμα δρόμο να διανύσει.

Ενώ ο δείκτης Bull & Bear της BofA έστειλε ένα «ασαφές» contrarian σήμα για αγορές μετοχών, οι υπεύθυνοι στρατηγικής με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ επανέλαβαν τη σύστασή τους για πωλήσεις σε πιθανά bear market ράλι.

Ο S&P 500 προσπάθησε να ανακάμψει αυτήν την εβδομάδα αφού φλέρταρε με την είσοδο σε περιοχή bear market, αλλά η ανάκαμψη αποδείχθηκε βραχύβια.

Ο Χάρτνετ τόνισε ότι σε 19 bear markets τα τελευταία 140 χρόνια στη Wall Street, ο S&P 500 σημείωσε μέση πτώση 37,3% με μέση διάρκεια 289 ημέρες. Αν αυτό επαναληφθεί, η BofA εκτιμά ότι η τελευταία bear market θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, με τον S&P 500 στις 3.000 μονάδες – περίπου 23% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα και τον Nasdaq στις 10.000 μονάδες – 16% χαμηλότερα.

To άρθρο BofA: «Αιμορραγούν» τα funds μετοχών και ομολόγων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα