«American Families Plan»: Το πακέτο- μαμούθ ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων που ανακοινώνει ο Μπάιντεν

14:50 28/4/2021 - Πηγή: Fortune

Έτοιμος να ανακοινώσει ένα σχέδιο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για την επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλες φορολογικές αυξήσεις στα πλουσιότερα νοικοκυριά, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πρόταση, που εκτείνεται σε μια δεκαετία και καλύπτει τομείς όπως η φροντίδα των παιδιών, η άδεια μετ’ αποδοχών, η εκπαίδευση και η υγειονομική

περίθαλψη, σηματοδοτεί το τρίτο σκέλος της οικονομικής ατζέντας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου των ΗΠΑ και αναμένεται να είναι το επίκεντρο της πρώτης ομιλίας του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου την Τετάρτη το βράδυ, την παραμονή της 100ης ημέρας διακυβέρνησής του.

Ονομάζεται «American Families Plan» και είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του Μπάιντεν να αναδιαμορφώσει την αμερικανική οικονομία με μεγαλύτερη κρατική υποστήριξη για τα νοικοκυριά.

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του είναι η χρηματοδότηση 225 δισ. δολαρίων για δαπάνες παιδικής φροντίδας και άλλα 225 δισ. για τη δημιουργία εθνικού προγράμματος οικογενειακής άδειας και αδειών υγείας, μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά μεσαίας τάξης αλλά και να ενισχύσουν τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

To άρθρο «American Families Plan»: Το πακέτο- μαμούθ ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων που ανακοινώνει ο Μπάιντεν δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα